1. dame fortsætter sejrsrækken

For ÅFS 1. damer stod der søndag endnu en gang lokalopgør på programmet. Team Århus kom på besøg og eftersom sæsonens første opgør mellem de to hold blev meget tæt, var der lagt op til en spændende kamp.

Sidst de to hold mødtes spillede ÅFS’erne generelt en elendig kamp og fra start var det tydeligt, at de havde noget at bevise. Holdet udviste stor vilje og fight, og det betød, at ÅFS hurtigt satte sig på kampen. De lagde et massivt pres på TÅF opspillet, vandt nærkampene og var hurtige i spilvendingerne. Allerede efter tre minutter førte overtaget til mål. Diana Olesen tog en tur omkring TÅF målet og lagde bolden ind foran, hvor Thea Henriksen stod klar og prikkede bolden over stregen. ÅFS fulgte trænernes oplæg og var perioden igennem meget direkte i deres spil, og det førte til masser af kvalificerede afslutninger. Med de mange afslutninger fulgte på naturlig vis også flere mål. Først ved Diana Olesen, der på opspil fra Marie Pedersen løb ind over midten og trak bolden i mål til 2-0. Herefter var det Henriette Pasgaard der via aggressivt presspil fik erobret bolden i modstanderens hjørne og hurtigt fik sat en afslutning ind ved nærmeste stolpe. Således førte ÅFS 3-0 efter en rigtig flot 1. periode.

I kampens 2. periode fortsatte ÅFS dominansen, og det ene flotte angreb fulgte det andet og førte igen til masser af chancer. Desværre var skarpheden foran mål ikke helt på samme niveau som i 1. periode. Samtidig begyndte koncentrationen i de bagerste rækker at svigte en smule, hvilket åbnede op for et par farlige kontrachancer til TÅF. Heldigvis havde ÅFS som altid en sikker sidste skanse i Anette Kjeldgaard. Periodens enlige mål faldt, da Henriette Pasgaard fulgte op på sin egen afslutning og sikkert scorede til 4-0 og dermed generobrede det eftertragtede(!) guldpandebånd.

Fra 3. periodes start lagde TÅF et højt pres, som ÅFS’erne havde utroligt svært ved at spille sig fri af. ÅFS fik aldrig rigtig gang i det flotte spil fra de foregående perioder, og TÅF’erne var flere gange tæt på. ÅFS’erne fokuserede deres kræfter på at holde nullet og var kun farlige i glimt. Perioden endte således målløs og resultatet af kampen blev derfor 4-0.

For ÅFS damerne var der masser af positive ting at tage med videre. I modsætning til de tidligere kampe var holdet klar fra start og leverede to rigtig gode perioder. Oplægget blev fulgt og alle var opsatte på at revanchere de mindre gode indsatser i de foregående kampe. Den høje koncentration medførte, at der kun blev lavet ganske få personlige fejl og at pres og opspil fungerede i store dele af kampen. I målet holdte Anette Kjeldgaard på glimrende vis nullet i, hvad der for nu bliver hendes sidste kamp. Hun tager floorball-barsel fra kampene, men fortsætter træningen et stykke tid endnu. Det er helt sikkert et stort tab for holdet, og Anette vil blive savnet. ÅFS damerne håber, at se hende klar til kamp igen efter veloverstået fødsel. Heldigvis står der kvalificerede kræfter klar til at tage over på målmandsposten.

På søndag spiller damerne topopgør mod FC Outlaws i ÅFS centret kl. 16.00.

Skriv et svar