1. dame holder fast i 3. pladsen

UMBRO liga damer: ÅFS – Esbjerg Sharks 4-2 (0-0,1-1,3-1)

Foråret har været spækket med vigtige kampe for 1. damerne – kampe der skulle vindes for at fastholde 3. pladsen i ligaen. I lørdags spillede de endnu en mod Esbjerg Sharks.

Begge hold lagde stille og roligt ud og fik plads til at flytte bolden frem på banen. ÅFS havde mest held med sit opspil, mens det knep lidt mere for spillerne fra fiskerbyen at spille sig igennem et kompakt ÅFS forsvar. ÅFS dominerede således perioden og havde et par gode chancer for at bringe sig foran. Esbjerg levede mest på kontra, som de heldigvis ikke fik noget ud af i første periode.

2. periode startede som 1. sluttede: ÅFS dominans og Esbjerg farlige i glimt på kontra. Et af disse glimt blev desværre for ÅFS’erne udnyttet til at bringe sig foran. En udmærket Esbjerg afslutning blev halvklaret af Anette Kjelgaard i målet, der desværre efterfølgende fik skubbet bolden i mål. En træls Esbjerg føring, der heldigvis hurtigt blev hentet, da Esbjerg kort efter fik en spiller udvist. I pp tog Marie Pedersen chancen langt udefra og bankede bolden via overliggeren ind bag Esbjerg keeperen. Oplægget stod Diana Olesen for. I de døende sekunder af 2. periode var ÅFS igen yderst farlige foran mål, men desværre kom Esbjerg keeperen denne gang i vejen.

Fra 3. periodes start var der blæst til angreb, og angrebet blev der! Indenfor de første 5 minutter nettede ÅFS 3 gange og lukkede dermed reelt kampen. Først trak Diana Olesen et flot skud i mål, på fornemt opspil af Malin Lantz. Dernæst scorede Cecilia Garibaldi sikkert – endnu engang på oplæg fra Malin Lantz. Og slutteligt straffede Marie Pedersen usikkert spil af Esbjerg i egen zone med et solidt baghåndsmål.
De gyldne minutter for ÅFS blev efterfulgt af en lidt kaotisk periode, hvor begge hold pressede højt og ingen rigtig fik styr på spillet. Det høje pres fra Esbjergs side resulterede i, at de også fik en erobring foran mål, som de prompte omsatte til en reducering. Det var det tætteste Esbjerg kom, og reelt blev det, efter den gode ÅFS start, aldrig rigtig spændende. ÅFS kørte sejren sikkert hjem og konsoliderede dermed pladsen som ligaens nummer 3.

Kampen var ÅFS’ mest overbevisende indsats i år mod Esbjerg. Det skyldes først og fremmest at holdet havde bedre styr på forsvaret end i de foregående opgør. Desuden stod Anette Kjeldgaard en rigtig god kamp og den uheldige fod i 2. periode er for længst glemt. Marie Pedersen vendte tilbage på sin vante plads som wing efter en del kampe, hvor hun har udfyldt rollen som back. Det gjorde hun i overbevisende stil med sine to meget vigtige scoringer.
ÅFS mangler fortsat at få lidt mere glid i opspillet – det kommer forhåbentlig i de kommende kampe. Næste vigtige kamp er lørdag den 17/2 kl. 16.00 i ÅFS centret, hvor damerne tager imod Brønderslev.

Skriv et svar