1. dame: Lige ved og næsten…

Det var tæt på en overraskelse, da ÅFS damerne lørdag tog i mod danmarksmestrene fra Frederkshavn Bulldogs.

Fra kampens start virkede ÅFS langt mere koncentreret og klar end gæsterne, og det var derfor heller ikke den helt store overraskelse, at det var ÅFS, der kom først på tavlen. Midt i perioden tog Marie Pedersen en god tur op langs banden og lagde en bold ind foran mål, hvor Henriette Pasgaard hurtigt straffede et ikke helt opmærksomt forsvar. Desværre fik Bulldogs lidt ufortjent udlignet til 1-1 kort før pausen.

Heldigvis lod ÅFS damerne sig ikke kue, og de fortsatte deres fight og koncentration i 2. periode. Det gav bonus, da Marie Louise Tøttrup opsnappede en bold på midten af banen og kørte kontra. En god dribletur uden om to Bulldogs forsvarere blev afsluttet med en pasning på tværs til den fremstormende Cecilia Garibaldi, der sikkert satte bolden i mål. Historien fra 1. periode gentog sig desværre atter, da frederikshavnerne i et veludført powerplay kort før pausen igen fik bragt balance i regnskabet.

I 3. periode blev ÅFS igen ramt af en udvisning, og Bulldogs viste igen sin klasse ved ikke at lade sådan en chance gå fra sig. De bragte sig for første gang i kampen foran. Det virkede som om, at ÅFS markeringerne ikke sad helt så tæt som i de første perioder, og det blev straffet promte – Bulldogs førte 2-4. ÅFS havde imidlertid ikke opgivet og kæmpede for deres chance. I et powerplay spillede de sig frem til stribevis af gode chancer, men havde ikke det fornødne held. Med 3 minutter igen sikrede Cecilia Garibaldi imidlertid spænding til det sidste, da hun opsnappede en bold og resolut sendte den i kassen til reducering 3-4. ÅFS forsøgte at få lagt et pres på Bulldogs for at få den afgørende udligning, men hertil var de rutinerede kræfter fra Frederikshavn for gode. I stedet slog Bulldogs i de døende sekunder sejren fast med en scoring til kampens slutresultat 3-5.

Det var en super indsats fra alle ÅFS damerne, der kæmpede for deres chance frem til sidste fløjt. De formåede i store dele af kampen at holde Bulldogs fra målchancer, og hele holdet ydede en disciplineret og koncentreret indsats. ÅFS fik vist at de formår at holde et højt niveau en hel kamp igennem – nu mangler holdet blot at bevise at de også kan gøre det mod de på papiret svagere modstandere.

Skriv et svar