1. dame sejrede i lokalopgør

Lørdag var der atter lokalopgør i damernes UMBRO-liga. De to sidste opgør mellem TÅF og ÅFS havde været ekstremt tætte, og der var derfor lagt op til en spændende kamp. ÅFS var imidlertid opsatte på at sætte tingene på plads og bevise at stillingen i ligaen (ÅFS nr. 3, TÅF nr. 6) ikke var tilfældig.

Det startede også rigtig godt. Efter blot få minutters spil straffede ÅFS en fejl i TÅF forsvaret. Marie Louise Tøttrup opsnappede en dårlig pasning og spillede den hurtigt videre til en helt fri Henriette Pasgaard, der resolut bankede bolden i mål. Kort efter udnyttede ÅFS en powerplay situation til at bringe sig foran med 0-2. Signe Sørensen lagde en bold ned til Marie Louise Tøttrup på bagerste stolpe, der fik dirigeret bolden i mål.
Herefter satte trænerteamet sin tredje kæde i spil for at lægge yderligere pres på TÅF’erne. I angrebet fik tre mere eller mindre nye spillere chancen: Madara Berzina, Stine Lautsen og Johanna Axelsson. De beviste hurtigt deres værd, da Stine Lautsen på en frispilning fra Johanna Axelsson bragte ÅFS på 0-3– stillingen ved udgangen af perioden.

I første halvdel af 2. periode fortsatte ÅFS sit pres. En powerplay situation blev igen forvaltet på bedst mulig vis, da Mai Nelson tog chancen udefra. Foran mål blev bolden rettet af og gik i mål til 0-4. Om det var Jeanette Hyttels stav eller en TÅF fod skal være usagt. Kort efter var der igen fare på færde foran TÅF målet, da Madara Berzina spillede bolden på tværs til en helt fri Johanna Axelsson, der styrede bolden i mål til 0-5.
Med den føring skulle man tro at TÅF var knækket, og at ÅFS stille og roligt kunne køre sejren hjem. Men kampen ændrede pludselig karakter. TÅF udnyttede en hurtig kontra, og fik blod på tanden. De lagde et højt pres og havde succes med at slå ÅFS opspillet i stykker, hvilket betød at de fik flere farlige kontrachancer. Samtidig var der ingen på ÅFS holdet der turde sætte sig igennem og tage ansvar. Heldigvis holdt stillingen perioden ud.

Kampens sidste periode fortsatte desværre som 2. sluttede. ÅFS kunne ikke få sit spil til at køre og virkede usikre. TÅF kørte kontra, og de fik endnu engang reduceret til 2-5. Midt i perioden gik ÅFS ned på to kæder igen, og det lod til, at der kom lidt mere ro over spillet. Mod slutningen af perioden viste holdet en anelse af den farlighed foran mål, som havde grundlagt sejren i den første halvdel af kampen. Det rykkede dog ikke ved slutresultatet 2-5.

I første halvdel af kampen beviste ÅFS, at de har en meget bred trup, og at der bestemt er muligheder i spillet med tre kæder. Holdet straffede modstandernes fejl promte og stod godt på banen. Men lige så godt det var i første halvdel af kampen, lige så skidt var det i anden halvdel. ÅFS’erne skal arbejde voldsomt med koncentrationen og modet til at vinde – når man er foran med 5-0, så skal sækken snøres, og der burde ikke kunne sås tvivl om kampens udfald.
Positivt er det dog at bemærke at holdet udnyttede begge overtalssituationen, og holdte målet rent i undertal.

Skriv et svar