1. damerne med 10-1 sejr

Det var som sædvanligt en smal trup fra Herning, der mødte op i Tilst-hallen tirsdag aften. Men det var Herning der var mest klar, da startfløjtet lød og ÅFK var tydeligt præget af en lang pause fra turneringskampe. Efter knap 1 minut, kom udeholdet foran med et langskud der sad langt oppe i krydset. Dette skulle være det tætteste Herning kom på en sejr gennem hele kampen, da hjemmeholdet måtte finde kamp-mentaliteten frem fra erindringen og snart var der reduceret igen. ÅFK tog styringen gennem 1. periode og det var kun et par uforudsigelige skud udefra midten af banen, der skulle være det tætteste Herning kom på en målchance. Dog måtte hjemmeholdet skifte keeper Yessika ud grundet en hård tackling og herefter tog Mette målmandstjansen. 1. periode ender 5-1.

Til 2. periode er det tydeligt at se, at udeholdet har måttet ændre deres taktik og der bliver, fra startfløjtet, kørt fuldpres på ÅFK. Hernings fuldpres medfører skub ved banden og hårdt spil samt en periode domineret af det såkaldte “Hawaii-floorball”. Dette resulterer i dumme løsninger fra hjemmeholdet og få minutters etableret spil. Til ÅFK’s glæde stod målmand, Mette en blændende kamp med en god håndfuld redninger. Perioden kunne heldigvis sluttes godt af med en perfekt tværpasning fra ÅFK’s Diana og et mål 9 sekunder inden fløjtet mod sidste periode lød. 2. periode ender 2-0.

Med 6 udespillere ville man formode, at udeholdet var godt slidte til kampens sidste periode. Dette var svært at tyde, da Herning fortsatte 3. periode som de endte den forrige, med fuldpres. Det var dog med mindre overbevisning og ÅFK kunne få mere ro på bolden og spille bolden rundt med mere kontrol. Trætheden spillede en rolle og der blev lavet en del svinestreger, hvilket resulterer i en 2 minutters udvisning til først Herning og derefter en tynd 2-minutters til K fra ÅFK. Udvisningen blev bedst benyttet af hjemmeholdet, der får Liana på målscoretavlen med et mål lige inden de 2 minutter var ovre. 3. periode ender 3-0.

Alt i alt en kamp med god fight fra begge parter, samt en skudstatistik der fra Hernings side, burde tyde på en større reducering af det endelige resultat. Fortjent sejr til ÅFK på 10-1.

Nanna Møller Sørensen 4+2
Kristine Møller Sørensen 3+0
Liena Krastina 1+2
Diana Olsen 0+2
Marie Scott Hansen 1+0
Charlotte Becker 1+0
Cecilie Wendell Crolly 1+0
Marie Louise Tøttrup 0+1