1. damerne er i pokalsemifinalen

Det var imidlertid et talstærkt og opsat hold der stod klar ved første fløjt i AaB hallen, og med flot opbakning på tilskuerrækkerne var rammerne i orden. Det smittede imidlertid ikke tilstrækkeligt af på ÅFK spillet fra kampens start, der virkede lidt umotiveret og usammenhængende. Det var derfor også AaB, der kunne bringe foran efter 7 minutters spil. Det vækkede ÅFK spillerne en smule og efter et par nærgående forsøg gik bolden hele vejen, da Nicoline Pihl på assist fra Marie Louise Tøttrup satte bolden sikkert i nettet til 1-1. Der skulle dog ikke gå mere end et halvt minut førend AaB igen var foran. Heldigvis var ÅFK’s Jasmin Damm næsten lige så hurtig ved havelågen, da hun kort tid efter udlignede føringen igen. 2-2 holdt perioden ud, og med en middelmådig indsats in mente, kunne ÅFK være tilfreds med det resultat.

I 2. periode fik ÅFK mere gang i spillet og styr på forsvaret. AaB blev stort set holdt fra chancer og samtidig brændte det alvorligt på i den anden ende med flere skud på stolperne, afbrænderne på tomt mål og en enkelt tvivlsom underkendelse af et mål. Et rigtigt mål blev det til halvvejs, da Marie Louise Tøttrup prikkede bolden i nettet på forarbejde af Jasmin Damm, og i powerplay kort efter kunne selvsamme Jasmin Damm bringe ÅFK ydereligere foran på oplæg fra Anne VP. Inden periodens udløb havde århusianerne endnu en chance i powerplay, men stillingen på tavlen forblev 2-4.

Selvom ÅFK havde haft rigtig godt styr på tingene, havde holdet ikke fået skabt det fornødne hul, og AaB hængte stadig på. I 3. periode stod der fortsat ÅFK på størstedelen, og de burde have lukket kampen. I stedet slog kontraeksperterne fra AaB til og bragte spændingen tilbage i kampen med reduceringen til 3-4 og 10 minutter igen. Det blev dog kun kortvarigt for ÅFK træner Mette Faurholt tog i skiftet efter sagen i egen hånd og afsluttede sit togt op af venstreflanken med en scoring til 3-5. ÅFK lod igen til at have styr på kampen, men en udvisning med 5 minutter igen kunne være åbningen som AaB havde brug for. De trak keeperen og spillede 6 mod 4. Det blev dog aldrig rigtig farligt og kort efter, at ÅFK blev fuldtallige kunne Nicoline Pihl på en frispilning fra Mia Østerhaug Linde sætte bolden i mål til 3-6 – kampens resultat.

ÅFK er dermed videre til pokalsemifinalerne, hvor Esbjerg, Jægerspris eller Rødovre venter.

Kampens spiller:
Nicoline Pihl

Point og straf:
Jasmin Damm: 2+1
Nicoline Pihl 2+0
Marie Louise Tøttrup 1+1, 1x 2 min
Mette Faurholt Nielsen 1+0
Anne VP 0+1
Mia Østerhaug Linde 0+1

Skriv et svar