1. dames road to victory: ÅFK – Vanløse

Forventningspresset på damerne var enormt, og mange af klubkoryfæerne på sidelinjen havde nok også en grim erindring om sidste sæsons exit i pokalturneringen i netop semifinalen. Det samme kunne velsagtens siges om damerne, og i mange af spillernes ansigtsudtryk kunne man se, at der var lagt op til en klar revanche. Der var enorm gejst og tænding på til opvarmningen, hvor man tydeligt kunne se, at det uindtagelige fort, som TST-hallen efterhånden er blevet til under damernes regime, ej heller i dag skulle lide et nederlag. 

Kampens dommere var Kim Falgren og Christian Hammer. Altså et bundrutineret dommerpar med utallige kampe på CV'et. Efter opvarmning og kampråb blev kampen fløjtet i gang kl. 13:30 sharp! Som mange af damernes tidligere kampe lå boldbesiddelsen nok på en 30 – 70 / 20 – 80 i damernes favør. Men ligesom i den yderst dramatiske kamp mod Esbjerg, så kunne ÅFK ikke helt få lirket Vanløses solide defensiv op. Vanløse kunne istedet med en solid defensiv og giftige kontrastød som gameplan, bringe sig foran 0-1 efter 8:40. Allerede 22 sekunder efter gjorde de det til 0-2, hvorefter man på sidelinjen begyndte at ane at et nederlag faktisk kunne være muligt. 1. damerne måtte således – meget uvant – gå til pause bagud 0-2 på hjemmebane. 

I pausen justerede trænerduoen Lars Skytte og Stefan Dines ft. Marie Louise Tøttrup (Gis) på kæderne. Men var det mon nok til at ændre kampbilledet til damernes fordel? Stemningen på tribunen var lidt shaky, og man kunne sagtens fornemme nervøse tilskuere, som uden tvivl tænkte tilbage på sidste års forfærdelige indsats og nederlag til Rødovre på 1-5, der betød exit på selvsamme stadie, i samme turnering. Skæbnen ville det dog anderledes, og en af klubbens vigtigste aktiver både på og uden for banen satte reduceringen ind til 1-2. Skæbnen den dag hed Anne Vestergaard Poulsen, og med hendes velkendte trækskud fra midten, som på fodboldagtig vis knækker i luften og lander rigtig lavt i målet, passerede hun en chanceløs Vanløsekeeper. Efter 1-2 scoringen kunne man mærke at stemningen lettede sig i hallen, og damernes offensiv så mere og mere skræmmende ud. Efter 3 minutter og 39 sekunder stempler 1. dames pendant til Lionel Messi ind og sætter en mageløs scoring ind til 2-2. Her er selvfølgelig tale om Cecilia Di Nardo, der i dagens kamp foruden scoringen havde utallige tværpasninger, der bare skulle prikkes ind i et tomt mål. Den helt store forløsning kom da Anne Vestergaard Poulsen satte sit andet mål ind, og gjorde det til 3-2. Opskriften var den samme som ved første mål, assist fra backmakkeren Anne Sofie Thaarup efterfulgt af det drilske træskud, som igen fik Vanløsekeeperen til at fiske bolden ud af eget net. 

Til anden periodes start havde trænerteamet valgt at trække en kanin op af hatten ved at sætte Jasmin Damm ind på sin vante wingposition. Selvsamme Jasmin Damm kunne da også sætte en kasse ind efter assist fra Cecilia Di Nardo, hvorefter man kunne begynde at ane de 1. damer der har udraderet alle hold, de har mødt i denne sæson. Som perioden skred frem endte det spilmæssige billede med at være et 1. damehold med en masse boldbesiddelse og flere kvalificerede afslutninger på mål. Det resulterede i at man kunne gå til pause med en 5-3 føring, hvor Vanløses nr. 80 havde sat sin tredje kasse ind og blev deraf deres hattrick-hero, selvom det dog ikke gjorde meget for det samlede resultat. 

Tredje periode bød på det sædvanlige damespil med en masse boldomgang og et Vanløseforsvar, der trods deres rigtig flotte indsats, så en smule trætte ud. Det resulterede da også i at damernes giftige forward Jasmin Damm kunne sætte yderligere 3 kasser ind. Så foruden en knækket stol på trænerbænken, så var det en meget normal damekamp. Det samlede resultat efter de 60 minutter viste 8-3 på tavlen og utallige glade ÅFK-ansigter på og uden for banen. Især de ÅFK-spillere der var med i sidste sæsons exit så lettede og forløste ud. Johannes V. Jensen sagde engang: “Man kan sejre over al jorden, men før man har sejret på det sted, hvor ens nederlag er fra, har man ikke fået oprejsning”  Og den oprejsning må man sige, at damerne i år har fået. 

Kampens spiller blev af damerne valgt til at være klubikonet Anne Vestergaard Poulsen. En spiller der på dagen spillede endnu en solid kamp og krydrede det med to kasser. To kasser, der blev sat på vigtige tidspunkter, hvor holdet havde brug for at få brudt Vanløsemuren ned. Stort tillykke til Anne Vestergaard Poulsen, der sammen med resten af damerne har spillet sig i pokalfinalen, hvor AaB Floorball venter.

Kampens pointfordeling så således ud:
#77 Jasmin Damm: 4+0 
#18 Cecilia Di Nardo: 2+2 
#17 Anne Vestergaard Poulsen: 2+0
#5 Anne Sofie Thaarup: 0+2
#4 Tina Quist: 0+2
#7 Julie Perto: 0+1  

//Nicklas Perto

Skriv et svar