ÅFK 2. damer

1. Divisionsmesterskabet – et opgør mellem uprøvet og rutine

På lørdag den 27. April kl. 14.00 står 2. dame klar i Skjoldhøjhallen. Klar til at afslutte sæsonen, klar til at kæmpe om den gyldne pokal og klar til et tæt opgør.

En klassisk finalekamp hvor Frederikshavn Blackhawks er modstanderen – en efterhånden godt kendt rival på tværs af alle holdene i ÅFK. Vi har spurgt Cheftræner Toke Duce Krogager om hans tanker om forventningerne til lørdagens kamp, samt sæsonen set i et større perspektiv.

”2. Dame er et hold med masser af rutine og uanede mængder af hygge (kage og skiveskåret frugt). Dog har holdet igennem sæsonen kæmpet med nogle glubske fjender… Svære udebanekampe, ligadamernes behov for forstærkninger… og ja, så også en masse lykkelige omstændigheder.

Trods disse kvaler kom vi ubesejret igennem foråret, men måtte også notere tre uafgjorte kampe på protokollen, og toppen af 1. Division Vest var derfor klaustrofobisk tæt. Men til vores forbløffelse formåede hverken Odense eller Esbjergs hajer at hente en sejr i deres sidste runde, og så var vejen banet for ÅFKs damer. Sidste kamp for os var mod naboklubben Mørke, og vi kunne med en sejr kalde os back to back-vindere af 1. Division Vest. Med en sublim kamp af blandt andet “VIP Ida” og “Hattrick Nissen” blev det en smal sag, og træneren måtte tage sig et koldt bad for ikke at koge over af begejstring.

Nu var der banet vej for et møde med vinderne af 1. Division Nord og 1. Division Øst, og dermed hvem der skulle løfte den store pokal. Øv, Rungsted turde ikke… Men det gjorde Blackhawks.

Så næste udfordring bliver mod et ungt Blackhawks hold med masser af fremtidens talenter. Klassisk opgør mellem uprøvet og rutine. Til denne vigtige kamp har trænersiden fået et løft med Nicklas Perto på sidelinjen til at assistere – eller måske tage over, hvis Tokes kæreste går i fødsel (både heldigt og uheldigt at have termin på kampdagen).

Nå, men kort fortalt, så er forventningerne til kampdagen

  1. Masser af frugt og kage
  2. En smal sejr
  3. En stor pokal
  4. Og endnu et koldt bad, inden jeg runder af med et smut på fødeafdelingen”

Der er ingen tvivl om, at 2. Damerne og Toke er klar til kamp – men det er bestemt også et opgør, hvor fokus ligger mere internt på holdet end på modstanderen. En sæson med stor udskiftning og omrokering i kæderne kulminerer i en finale, hvor rutine og godt humør vil præge resultatet. Om vi får set den store pokal i de blå hænder eller Toke løbende ud af hallen ved babyalarm, det må lørdagens kamp vise.

Knæk og bræk til 2. Dame!