1. herrer mod Sunds Seahawks

Lørdag tog 1. herrer med 3 fulde kæder til Sunds, som for nyligt havde tabt til Skanderborg, så der var optimisme omkring muligheden for at få et resultat med hjem. Sunds anført af Mikkel Skov ville det dog anderledes.

Allerede efter 2.30 minut scorede Sunds på en pasning, der krydsede centrallinjen. Netop at lukke diagonalpasningerne ned har været et problem for Århus gennem hele sæsonen – det udnyttede Sunds til fulde i første periode, hvor vi flere gange var på hælene. Efter 5 minutter fik vi et straffe, som ikke blev udnyttet – også et tilbagevendende problem. Kort efter scorede Sunds til 2-0.  Sunds backer havde dog problemer, når der blev lagt pres på dem, og Don Perto fik nappet bolden fra en Sunds back, hvorefter han køligt satte den ind. Perioden endte dog med 2 mere mål til Sunds, det ene i overtal. 4-1 efter første periode.

I starten af 2. periode kommer Sunds på både 5 og 6-1. Stille og roligt vågnede Århus dog lidt. Anført af træner Lars Skytte blev der opsnappet flere bolde og gået hårdere til den i duellerne. Dommerne tillod det hårde spil og enkelte Sunds spillere var lidt utilfredse “Slap nu af, det er ikke ishockey det her”. Fredrik havde en friløber, fik afsluttet i hoftehøjde, men Sunds målmand tog flot bolden. Mathias og Uffe kom også til flere gode chancer, ofte efter bold vundet af Mini op langs banden. Daniel “Puma” Bendixen var på spring efter 17 min i 2. periode, hvor han scorede på et førstegangsskud efter indspilning fra Jacob. Kort efter scorede Mikkel Skov igen, 5 i alt på dagen, så 2. periode endte 7-2. I pausen var analysen fra Mini:” Vi fighter meget bedre, men vi bruger stadig kræfterne forkert”.

Bagud tog dog ikke modet fra ÅFK. Den tilbagevendte Nejlund havde også et par ord inden 3. periode skulle i gang:” Vi skal spille hårdt, så vi kommer til at spille på vores præmisser, ikke deres – de er langt bedre end os teknisk, så vi skal slå dem fysisk. De er små”. På trods af en hårdt spillende periode, hvor dagens nye assistenttræner-for-en-dag ofte stod og råbte “Gå nu til den boys”, blev perioden tabt med 2-0 til slutresultatet 9-2 til Sunds. Overtalsspillet i 3.periode fungerede godt, selvom der ikke blev scoret, så det kan vi tage med.

Stats:
Niklas Perto 1+0, Daniel Bendixen 1+0, Jacob Christensen 0+1