2. herre spillede i TÅF i lørdags…

Klokken var 6:30 lørdag morgen den 26. november da vækkeuret ringede hjemme hos Christian Nielsen. Efter at have ligget i 10 minutter og overvejet, hvorfor han havde stillet uret til sådan et umenneskeligt tidspunkt på en hellig weekend, kommer han i tanke om at han skal ned og spille kamp i NRGi for 2. herre. Måske han bare skulle have meldt afbud og være taget til julefrokost ligesom sidste års topscorer Rasmus Jensen eller skulle han ikke bare være taget hjem til Esbjerg på weekend lige som landsholdsspiller Sahin, der skulle med sin onkel Ahmed på fisketur? Men nej, Christian er en seriøs floorball spiller der ikke bare melder afbud.

Efter at have tvunget morgenmaden ned går Christian stille tilbage til sit kollegieværelse for ikke at vække sine naboer der lige er kommet hjem fra byen. Her kommer Christian i tanke om, at hans holdleder, kaptajn og medkollegianer Kasper Helbo foretrak at tage til mormors fødselsdag i Herning frem for at spille kamp. Så Christian skulle have tøjet med ned til stadion. Længe står Christian ude i den stadig mørke kulde og overvejer hvordan han bedst muligt får anbragt tøjet på sin cykel sammen med stavene og sprutflasken til efter kampen. ”Hvis bare mine forældre var taget på ferie og overladt deres bil til mig, så var det hele ikke noget problem”, mumler han, ”men så var jeg måske blevet lige så doven som Mathias Kolstrup, der melder afbud med den mindste skade.”

Da Christian cykler afsted er det stadig helt mørkt. Her kommer han i tanke om Jakob Skjerning, der også har meldt afbud for at tage til turnering med Mørke. Da han kommer forbi Handelshøjskolen, ser han at fredagens fest er ved at dø ud og pigerne er ved at tage hjem. Bagfra kunne nogle af dem godt ligne assisterende træner Carsten Gormsen. Men nej, han var jo ikke blevet udtaget til dagens kamp og var derfor taget til Odense i frustration, da klubben der åbenbart står og mangler lovlige spillere.

På vej over broen begynder tasken at give smerter i ryggen. Smerterne havde nok ikke været så slemme, hvis han havde meldt afbud sammen med Joachim for at hjælpe ham med at flytte. ”Jeg kunne jo også bare lade som om, at jeg ikke kan komme ind på forum, lige som Uffe, og derfor ikke kunne melde afbud”, overvejer han”, men på den anden side er jeg jo over halvvejs nu og den undskyldning er måske lidt tynd.” Mens han nærmer sig hallen begynder tankerne at glide hen imod sidste sæsons oprindeligt planlagte kamp, hvor kampen med kort varsel blev aflyst, da hallen ikke var blevet reserveret. Nu måtte det bare ikke ske igen at han satte en hel weekend af for så at blive skuffet.

Endelig fremme og stadig mørkt møder Christian sit hold i indgangen, samtidig med at to ældre herrer slæber en ramme Slots ind mod hallen. I det mindste ser holdkammeraterne ikke mere friske ud end ham. Specielt de tre ungdomsspillere, der grundet de mange afbud og gode præstationer på 3. herre får chancen i dagens kamp, ligner nogen der godt kunne have brugt et par timer ekstra. Den ellers så godt byggede Thorbjørn ligner ikke én der skal til at dyrke sport.

Da den sædvanlige anfører er til Mormors fødselsdag, skulle cheftræner Anders Winstrøm udpege en ny anfører. Her undrer Christian sig over valget af denne sæsons topscorer Anders Riisager, som har levet helt oppe i skyerne siden sine 4 mål i Esbjerg og dermed ikke har følt behov for den helt store træningsdeltagelse. Men i det mindste glæder Christian sig over ikke at skulle udføre dette vigtige job i dag. Riisager får derfor god mulighed for at vise sin forbilledlige optræden på banen. Desværre vælger han at bruge overhovedet lidt for meget, hvilket medfører en kort tur i straffeboksen.

Kort inden kampstart forhører Christian sig ved modstanderne om der ikke skulle komme nogen og sidde ved dommerbordet, hvorpå han får at vide at nogen fra Arnes Corner skulle komme, så det skulle han ikke regne med. Da de mod forventning alligevel dukker op midt i første periode, ligner ÅFS drengene pludselig et sportsligt tophold. Selv Thorbjørn virker frisk og munter ved siden af dem.

I løbet af kampen vælter det ind med holdets fans. Bl.a. har Jacob Danielsen med sit comeback efter 1,5 års kamppause taget hele sin familie med. Specielt glæder Christian sig over at hans trofaste fans fra 2. dame har valgt at stå ekstra tidligt op for at overvære kampen. Holdet takker med et flot mål af Henrik Birkbak assisteret af Thomas Stax, som begge begynder at true Riisagers topscorer position.

 

Skriv et svar