2. herre vandt bunddrama i Esbjerg efter katastrofestart.

Om det var efterveer fra julen, der havde gjort ÅFS 2. herre-spillerne i gavehumør, eller om det var den lange køretur til Esbjerg, der havde gjort spillerne sløve skal være usagt. Men faktum er, at ÅFS 2. herre spillede seks rædselsfulde minutter, hvor de stod totalt på hælene, og tillod at Esbjerg 2 kom foran med tre mål – det første allerede efter 24 sekunders spil!
Det tredje mål blev et wake-up call for ÅFS 2. herre. ÅFS dominerede nemlig den resterende del af 1. periode, hvor Esbjerg 2 stort set ikke kom op på ÅFS’ banehalvdel. Det klare spilovertag udmøntede sig desværre ikke i scoringer til ÅFS – trods et hav af store chancer. Der er ingen tvivl om, at Esbjerg 2 skylder deres målmand, Jean Mikkelsen, en stor tak for de mange redninger, han havde i 1. periode.

2. periode var præget af stor ÅFS-dominans. Igen havde holdet fra Aarhus mange chancer, men der skulle alligevel gå 10 minutter før der blev skudt hul på Esbjergs målmand. Målscorer for ÅFS var Henrik Birkbak, der kommer fra Esbjerg, og som derfor i deres anledning havde formået at få en stor del af både familie og svigerfamilie på lægterne. Et rigtig dejligt mål for ÅFS, der nu for alvor fik blod på tanden.
Herefter fulgte en udvisning til hver af holdene, først en til Esbjerg og derefter til Rasmus Jensen fra ÅFS. Udvisningerne resulterede dog ikke i scoringer. Efter 15 minutters spil af 2. periode var det igen tid til en ÅFS scoring. Carsten Gormsen stod for målet, der var assisteret af Rasmus Jensen, som havde samlet kræfter i udvisningsboksen.
I de sidste fem minutter var spillet tæt med chancer i begge ender, men yderligere scoringer udeblev.

3. periode var kun 31 sekunder gammel da Anders Berthelsen kunne sætte udligningen i kassen. Assisten stod Birkbak for. ÅFS pressede herefter højt på banen, og Esbjerg 2 kunne derfor bringe sig foran 4-3 på en kontrachance. Efter Esbjerg-scoringen skulle der dog igen kun gå 31 sekunder før målmanden fra Esbjerg for 4. gang i kampen kunne hente bolden ud af eget mål. 4-4 målet blev scoret af Carsten Gormsen assisteret af Anders Berthelsen.

10 minutter efter Gormsens 4-4 scoring skete det endelig: ÅFS kom foran i kampen. Daniel Bendixen, der spillede en rigtig god kamp, afleverede bolden til Jakob Skjerning, som fyrede kanonen af, mens han tænkte ”det ser godt ud”. 5-4 til ÅFS. Herefter kunne man tydeligt både høre og se frustrationen på Esbjerg-spillerne, og det hjalp ikke det store på denne frustration, at Thomas Stax Jakobsen blot 16 sekunder efter Skjernings mål kunne bringe ÅFS foran med 6-4. Stax blev assisteret af Toke Hansen.
Frustrationerne fik nu frit løb fra Esbjerg-spillernes side. Men trods mange hårde og voldsomme tacklinger blev der kun uddelt en enkelt udvisning. ÅFS power-play i kampen var ikke prangende, men ligesom Esbjergs udvisning var ved at løbe ud, fik Jakob Skjerning igen fyret et vellykket skud af sted og scoret til 7-4.

Efter 7-4 scoringen valgte Esbjerg 2 at trække målmanden ud og spille med seks markspillere. Det førte primært til store ÅFS-chancer, heriblandt en kontrachance, hvor ÅFS var tre spillere mod en enkelt Esbjerg-spiller –altså tre mod én og tomt net. Den store chance førte desværre ikke til scoring. Esbjerg-spilleren stod dog i målfeltet, da han ”reddede” bolden, og han fik derfor en to-minutters udvisning samtidig med at der korrekt blev dømt straffeslag til ÅFS. Birkbak var ikke sen til at pege på sig selv som skytte, hvilket coach Winstrøm accepterede. Birkbak måtte dog skuffe både holdkammerater og familien, da han ikke formåede at omsætte straffeslaget til mål.

Kampen endte således 7-4 til ÅFS, og man kan ikke andet end at sige, at sejren var fortjent. Efter de første seks rædselsfulde minutter viste ÅFS god moral og dominerede den resterende del af kampen.

Esbjerg Sharks 2 – ÅFS 2, 4 – 7 
00.24 1-0 Kasper Pedersen (Mark Pedersen)
02.18 2-0 Jacob Holm (Kenneth Svoldgaard)
05.47 3-0 Mark Pedersen (Michael Hansen)
30.01 3-1 Henrik Birbak
31.29 UDV Kenneth Svoldgaard (Esbjerg)
32.25 UDV Rasmus Jensen (ÅFS)
35.02 3-2 Carsten Gormsen (Rasmus Jensen)
40.31 3-3 Anders Berthelsen (Henrik Birkbak)
43.10 4-3 Kaj Andersen
43.41 4-4 Carsten Gormsen (Anders Berthelsen)
53.32 4-5 Jakob Skjerning (Daniel Bendixen)
53.48 4-6 Thomas Stax Jakobsen (Toke Hansen)
55.07 UDV Jacob Holm (Esbjerg)
56.59 4-7 Jakob Skjerning (Carsten Gormsen)
59.21 UDV Kasper Pedersen (Esbjerg)

Man of the Match for ÅFS:
Daniel Bendixen

Skriv et svar