2 kampe – 2 sejre

ÅFS 1. damer har i løbet af de sidste 14 dage fået afviklet endnu 2 kampe. Resultatmæssigt har kampene mod Brønderslev (hjemme) og AAB (ude) givet fuldt udbytte, men spillet har ikke været alt for overbevisende.

I kampen mod Brønderslev spillede damerne en rigtig god 1. periode, som de dominerende totalt. Brønderslev havde pga. det høje ÅFS pres svært ved at få bolden ud af egen zone, og ÅFS sad derfor tungt på spillet. Målet til 1-0 faldt efter et flot opspil, hvor Nina Myrer spillede bolden på kant og selv gik med frem. Bolden blev spillet videre frem til Henriette Pasgaard, der havde søgt ud mod banden. Hun spillede den første gang ind til den fremstormende Nina, der sikkert satte bolden i krydset. Midt i perioden blev det 2-0 ved Henriette Pasgaard, der opsnappede returen efter et skud på overlæggeren af Marie Pedersen. Og det blev også 3-0 inden periodepausen. Marie Louise Tøttrup spillede en bold foran mål, hvor Henriette Pasgaard stod klar til at ekspedere den i mål.

I 2. periode dominerede ÅFS fortsat, men spillet blev mere rodet og tilfældigt, og ÅFS fik ikke spillet bolden ligeså godt rundt som i 1. periode. Damerne havde trods alt chancer til flere mål, men havde ikke det fornødne held og perioden forblev målløs.

Kampens sidste periode lignede meget den forgående med den undtagelse, at holdene fik hul på målbylden. Først blev det 4-0 ved Trine Refsgaard, der fik en bold i dybden fra Malin Lantz og sikkert lagde den ind bag Brønderslev keeperen. Dernæst fik Brønderslev reduceret, da der opstod en del forvirring omkring et frislag. Frislaget ramte to ÅFS’ere inden bolden trillede over stregen til 4-1. ÅFS svarede dog hurtigt igen, da Trine Refsgaard atter en gang var effektiv foran mål – 5-1. Desværre fik Brønderslev puttet endnu et mål på tavlen på et trækskud langt ude fra til kampens endelige resultat 5-2.

I kampen mod AAB fik ÅFS en god start, da de indenfor de første 5 minutter havde bragt sig foran med 2-0 uden ellers at spille overbevisende. I første omgang var det Cecilia Garibaldi, der efter lidt forvirring foran AAB målet resolut satte bolden i mål. Dernæst tog Diana Pedersen en god tur bag om AAB målet og afsluttende den med at sætte bolden sikkert ind i det fjerneste hjørne. Trods den gode start kørte spillet ikke helt for ÅFS. AAB lagde et hårdt pres og var hele tiden giftige på kontra. Og netop på en kontra reducerede de kort før tid til 2-1 og bragte sig dermed tilbage i kampen.

I 2. periode producerede ÅFS masser af chancer og havde i perioder bedre styr på opspillet. Bolden blev flyttet godt rundt, og det gav chancer men desværre ingen mål. I den anden ende levede AAB fortsat mest på kontra, og de var da også tæt på et par gange, men perioden forblev målløs.

AAB chokstartede 3. periode, da de efter et minut bragte balance i målregnskabet. ÅFS så et øjeblik rystet ud, men i det efterfølgende skift viste de den rette vilje og blot 30 sekunder efter AAB scoringen lå bolden atter i nettet. Marie Louise Tøttrup tog en tur bag AAB målet og lagde bolden ind til en fri Henriette Pasgaard, der ikke var sen til at udnytte chancen – 3-2 til ÅFS. Det virkede som om, at AAB målet havde rusket lidt op i ÅFS damerne, og de viste pludselig mere vilje og spillede i et højere tempo. Det blev derfor også hurtigt 4-2 efter stort set samme opskrift som sidst: Tøttrup til Pasgaard – mål! Sejren synes endelig sikker da Malin Lantz kort efter på et frislag satte bolden i mål til 5-2. AAB kom ikke tættere på, og ÅFS formåede heller ikke at lave flere kasser. Kampens resultat blev atter en gang 5-2.

For begge kampe gælder det at ÅFS i perioder fik vist, at de kan spille bolden rundt og være totalt spilstyrende. Holdet har haft massevis af afslutninger, og det er en rigtig positiv udvikling.
På den negative side står det faktum at holdet ikke har vist, at de kan holde niveau kampen igennem. Der er for store udfald, hvor der bliver taget de forkerte beslutninger, og spillerne derfor gør det sværere for sig selv end nødvendigt. Endvidere burde holdet i begge kampe have lukket helt ned for modstandernes målscoringer.

I morgen møder 1. damerne Bulldogs på hjemmebane i ÅFS centret, og her er det påkrævet, at holdet holder et højt niveau kampen igennem. Hver eneste spiller skal melde sig ind i kampen og vise den rette vilje og indstilling, hvis holdet skal gøre sig håb om point.

Skriv et svar