3 håndmadder til 2.herre

Version 1: 

Vel ankommet til hallen blev spillertøjet pakket ud og en liflig duft af fisk bredte sig i omklædningsrummet. OK, det var jo Esbjerg så det blev der ikke tænkt nærmere over. Først mod slutningen af 2.periode afsløredes det, at det sådan set bare var Brogaard, der i vaskekælderen havde tabt en makrelmad ned i det rene tøj, no big deal (1. håndmad)!

Næste store katastrofe indtraf, da Perto-far havde glemt at lægge mellemlægspapir i Store-Pertos madpakke. Ikke noget unormalt i, at en 19-årig ikke smører sin egen madpakke (!?), men selvfølgelig en veritabel katastrofe, at rugbrødet lå ryg mod ryg uden papir imellem! (2. håndmad) På trods af disse rystende oplevelser kom kampen igang.

ÅFK begyndte bedst og de første 14-15 minutter af perioden var hallen BLÅ. Både etableret og på lynende giftige kontraløb producerede især Store-Perto, Thorbjørn og Lange et væld af store chancer og kun forrygende målmandsspil forhindrede ÅFK i at lukke kampen allerede i det første kvarter. Thorbjørn gjorde det til 1-0 hvilket også var stillingen efter 1.periode. 

2.periode begyndte med samme ÅFK-tryk men pludselig ud af den blå luft kom hjemmeholdet på 1 minut foran 2-1. Et uprovokeret boldtab og et i bedste fald forkert dømt frislag blev kynisk omsat bag en sagesløs og på dagen overraskende velspillende Albøge. Trods tryk perioden ud var ÅFK fortsat bagude ved periodens sidste fløjt. 

I 3.periode forcerede ÅFK og bevægede sig længere frem. Det gav mange store tilbud, nu i begge ender men to særdeles gode keeperpræstationer forhindrede scoringer. Først med lige knap 2 minutter igen lykkedes det endelig at få hul på bylden, da Daniel satte bolden i kassen til 2-2. Esbjerg svarede dog hurtigt igen og kunne med 1.15 tilbage igen bringe sig foran 3-2. ÅFK plukkede keeperen, lagde et tungt, tungt tryk og med 10 sekunder igen ramte Jacob Vibenholm endelig målet, første gang denne dag, til slutstillingen 3-3.

Version 2:
Før kampen begyndte holdt alle ét minuts stilhed for de dræbte i det københavnske terrorkaos. Man kan lægge mange motiver i sådan et minut; men uanset hvad, stod budskabet i knivskarp kontrast til kampens mest opsigtsvækkende episode: 

I midten af 3.periode, lige da en afventende udvisning blev fløjtet gik en ÅFK-spiller efter en returbold. Han kom åbenbart tættere på keeperen end Esbjergs målmand syntes godt om, for han smed hjelmen og sprang op. Under råben, skrigen og puffen stod de to nu bryst mod bryst og pustede sig op. De blev skilt ad af tililende dommere, Esbjerg og ÅFK-spillere og situationen synes afviklet med begge spillere på vej hver til sit.

Men pludselig løber en kvindelig tilskuer ind på banen fra siden og med alt hvad den kan trække, svinger en velafrettet klør-5 i hovedet på ÅFK’eren (3. håndmad). Tiden stod et kort øjeblik stille og herefter fulgte en længere kamppause på ca. 10 minutter. De to involverede spillere fik rødt kort og tilskueren bortvist, mens et noget rystet ÅFK-hold sådan set var klar til at pakke tøjet og tage hjem. Efter en længere dialog med Perto-far, dommerne og et mindst ligeså rystet Esbjerg hold, besluttede ÅFK og Esbjerg sig for at spille kampen færdig til slutresultatet 3-3. 

Den helt afsindige hændelse under kampen overskyggede resultatet totalt. Der skal lyde stor ros til dommerne og Esbjergs herrehold (ikke mindst Morten Svane) for en sund dialog efter kampen som trods alt gjorde, at de to hold skiltes i god ro og orden.

Uanset hvilken version man læser fik ÅFK ét point med hjem og med to runder tilbage indtager ÅFK2 1.pladsen med et 5-point forspring til netop Esbjerg.

Bedste ÅFK’er på dagen var uden sammenligning Store-Perto, men også Lille-Perto, Thor, Lange, Albøge og Anders Bertelsen bød sig til med fine præstationer. Og kagen? Albøge havde glemt den (!), så det måtte vi drømme os til.

Vi håber og tror dog på at 2.dame stiller med en bodyguard til næste kamp OG bager kage, hvis vi vinder rækken.

Skriv et svar