3. herre ser tilbage

Torsdag den 1. september 2010 kunne det nye udenlandske trænerteam på 3. herre bestående af det taktiske og disciplinære tyske geni Anders Winstrøm samt de russiske tekniktrænere Carsten Gormsen og Jesper Jørgensen byde velkommen til en stor flok nye spillere, der i løbet af sommeren havde fået interesse for floorball.

Holdet skulle hurtigt gøres kampklar, da den første kamp blev spillet bare én måned senere i Karup. Med Rytter på kassen, en storspillende debutant Rasmus Jensen samt et inspirerende hattrick fra træner Jesper Jørgensen, kunne holdet fejre en sikker sejr på 7-3. Herefter bestod holdet i høj grad af en stamme spillere fra Vilhelm Kiers Kollegiet, bl.a. med et svensk legebarn som ikke kendte meget til disciplin.

Efterfølgende kunne holdet samle erfaring mod old boys holdene fra Holstebro og Sunds, inden holdet opnåede at vende en 0-3 til en sikker og fortjent 6-3 sejr over nedrykkerne fra Skanderborg. Herefter fulgte en ærgerlig 4-4 mod Skive efter total spildominans. Her startede en stor æra for ishockeydommersønnen og enforceren Kasper Helbo, der fra denne kamp gennemgående fik lov til at spille, og sidde i straffeboksen, med det eftertragtede anførerbind.

Det helt store gennembrud fulgte efter juleferien. I stedet for at spise sig tykke hen over julen, tog holdet på træningslejr på Lanzerote med speciel vægt på fysisk træning. Resultatet heraf kunne hurtigt ses idet de senere mestre fra Holstebro kom utrolig tæt på at få deres eneste pointtab i sæsonen, idet ÅFS spillerne simpelthen jagede dem over hele banen. Desværre rakte det ikke til point, men til gengæld stor ros fra de erfarne drenge.

Holdet var nu topmotiveret inden de skulle ind i et kampmarathon i foråret. I de efterfølgende 4 kampe blev det til 3 overbevisende sejre samt et knebent nederlag, der sluttede med et rødt kort til den selvudkårede stjerne Djavid Haghighi efter et større slagsmål. Kortet skulle nok have været tildelt en anden spiller…

Nu rullede det for alvor og det skulle gå ud over ærkerivalerne fra Team Århus, der i andet forsøg formåede at booke en hal, så vi kunne komme på besøg. Denne glemte booking skulle gå ud over dem, for på trods af at de formåede at fylde NRGi store hal med hjemmepublikum, så blev de fuldstændig kørt over med 5-2, hvor det skal nævnes at Sahin Özcan med sit første mål kunne bringe holdet den vigtige føring, suppleret af 4 mål af en stærkt tømmermændsplaget Rasmus Jensen. Gad vide hvad der bliver serveret til de medicinerfester??? Kampen blev det helt store gennembrud for Özcan, der resten af sæsonen producerede point efter behag, og hurtigt spillede sig ind på det tyrkiske landshold, som han var med til at føre til sejr ved D-VM.

Efter en sikker sejr over Randers gik luften desværre lidt af ballonen og en dalende træningsdeltagelse medførte at holdet ikke kunne leve op til den samme champagnefloorball som i første kamp mod TÅF. Andenpladsen kom derfor uden for rækkevidde inden den sidste kamp mod Skive, som skulle spilles samme dag som en betydningsløs kvartfinale i naboklubben. Pga. den store tilskuertilstrømning til 3. herre kampene valgte NRGi Arena at afvise TÅF for til gengæld at invitere ÅFS 3. herre forbi. Dette blev dog pænt afvist.

Til MBC kunne 3. herre under dæknavnet ”ÅFS Fanta og Rosé” stille et stort og veltrænet hold, som havde holdt formen ved lige med fælles løbetræning. Winstrøms og Gormsens træningsprogram og mentale forberedelse var som en sidegevinst med til at sikre holdets topscorer Rasmus Jensen tiden 3.27 ved Copenhagen Marathon. I MBC-gruppespillet udeblev sensationen desværre. Et stjernespækket Arnes Corner, med Danmarks måske bedste floorballspiller, måtte dog arbejde hårdt for at hive en kneben sejr hjem. Samtidig måtte den tidligere ÅFS'er Lasse Hørbye sande, at 3. herre spillere ikke er så lette at skubbe omkuld som diverse sneryddere: Ved at holde nullet de første 11 minutter mod et svenskerforstærket Odensehold, kunne man tydeligt se bekymringerne i fynboernes ansigter.

Den endelige forløsning kom dog lørdag morgen kl 8 i historiens måske langsomst spillede floorballkamp: Et tømmermændsplaget og stærkt decimeret Skælskørhold skulle jagtes over hele banen. Det viste sig hurtigt at spillerne ikke skulle bevæge sig alt for langt væk fra udskiftningsbænken. Af uforklarlige årsager formåede stjerneholdet at vinde denne kamp med 3-2.

Den efterfølgende kamp mod Lyngby endte i straffeslag, hvor ÅFS som gode værter besluttede at lade københavnerne få en kamp mere.

Som yderligere succesoplevelser skal det selvfølgelig nævnes at de højtprofilerede babyproducenter i to omgange blev slået af et betydeligt bedre og fysisk, teknisk, taktisk, mentalt og trænermæssigt overlegent hold, samt at motionisterne blev sendt på juleferie med et stort nederlag.

Disse mange succesfulde resultater har betydet at 3. herre til næste sæson vil blive forfremmet til 2. herre og spille 2. division. Holdet vil så vidt muligt forblive det samme – suppleret af kvalificerede 2. herre spillere.

Der går dog enkelte rygter om at en vis svensker ikke har fået forlænget sin opholdstilladelse og derfor turnerer på diverse rideskoler rundt omkring i det svenske. Samtidig er russiske Gazprom ved at placere oliemilliarder i Johnson Oil i Vojens med henblik på at opbygge en floorballklub et ukendt sted i Sønderjylland. Kransekagefiguren i dette foretagende skulle eftersigende være den russisk/danske succestræner Jesper Warhol Jørgensen. Hans markedsværdi anses til at ligge på et par millioner. Russerne skulle være parate til at købe Jesper fri for et tocifret millionbeløb, som måske kunne være nok til en opholdstilladelse for en vis svensker, men dette er altsammen ubekræftede rygter…

Ud over det har flere svenske og finske landsholdsspillere været til prøvetræning, hvoraf ingen har vist sig at have niveauet til at kunne komme på holdet. En tidligere lettisk landstræner har ligeledes været inde i billedet, men han måtte nøjes med en kontrakt hos et mindre betydningsfuldt hold.

Årets spiller er af trænerteamet tildelt topscorer og hurtigløber Rasmus Jensen, som gennem hele sæsonen har vist højt niveau, der var en konstant trussel for enhver modstanders forsvar.

Årets fighter går til Sahin Özcan, der fra start var stærkt undervurderet, men i forårssæsonen er blomstret op og har tilkæmpet sig en plads i førstekæden sammen med den russiske duo Gormsen og Jørgensen.

Årets enforcer skal ikke ses som noget negativt. Det er vigtigt at have spillere der kan sætte modstanderne på plads og samtidig vise kampgejst over for sit eget hold. Derfor, men delvist også pga. et gennemsnit på ca 1 udvisning per kamp, har trænerne valgt kaptajn Kasper Helbo. Kasper nåede også at stemple ind på 2. herre, hvor han i 5 minutter fik lov til at se kampen fra udvisningspladserne.

Skriv et svar