AaB igen igen

Torsdag aften var ÅFK 1. dame i aktion mod AaB, som holdet allerede har mødt 2 gange i denne sæson – en gang i pokalen og en gang i ligaen. Begge kampe endte med klare sejre til AaB, der atter en gang bejler til guldmedaljerne i de 2 turneringer. ÅFK havde imidlertid lidt kaniner med i taskerne og kunne til kampen mønstre 2 ÅFK debutanter: Nanna Møller Sørensen og Agnieszka Zownir. Dertil kom Fie Carlson og Kristine Møller Sørensen, der begge har været ude med knæskader i næsten et år, så ikke mindst offensiven, der har manglet lidt rutine, var forstærket ift. de tidligere kampe.

Det første skift af førstekæden varslede da også nye tider med ÅFK mest på bolden og med et par gode forsøg, men der skulle ikke gå lang tid før AaB’s kontra, som så mange gange før, bragte dem i front. Defensiven vaklede lidt hos århusianerne, så der var noget at se til for Mette Thorsager i ÅFK målet, der stod en flot kamp. Hun kunne dog ikke forhindre, at AaB, efter er par personlige fejl, var i front med 3-0. ÅFK truede dog fortsat AaB målet og fik også reduceret efter et vellykket gen-pres og en god assist fra Nanna Møller Sørensen til Kristine Møller Sørensen.

Fra 2. periodes start var det ÅFK, der dominerede kampen, og AaB blev holdt godt fra fadet, mens gode angreb og kontra bølgede ned mod hjemmeholdet. Midtvejs var det imidlertid, stik mod spil og chancer i perioden, alligevel AaB, der fik sat bolden i nettet, og det blev desværre også til både 5-1 og 6-1.

I kampens sidste periode tippede overtaget tilbage til AaB, der dog primært var farlige på kontra. De fleste tog Mette sig høfligt af, men det blev både 7-1 og 8-1 inden slutfløjt. Det var en fortjent sejr til AaB, men sejrens størrelse var misvisende. ÅFK kan med oprejst pande se tilbage på en kamp, hvor de i specielt 2. periode viste, at det relativt nye og urutinerede hold allerede har rykket sig markant, både defensivt og offensivt. Der er fortsat masser at arbejde på og udvikle, og når holdet bliver mere sammenspillet vil de personlige fejl også helt automatisk blive færre.

WOM: Nanna Møller Sørensen