Åbningssejr i Sunds

Lørdag d. 18 september spillede Sunds og ÅFS sæsonens første kamp i Sunds hallen. ÅFS gav debut til Jeanette Hyttel samt Marianne Petersen som begge leverede en god indsats. Desuden var det træner Jesper Bertelsens første kamp i spidsen for klubbens 1. damer.

Kampen mellem rækkens oprykkere og sidste sæsons bronzevindere skulle vise sig at blive mere spændende end forventet. Oprykkerne fra Sunds stod stærkt i defensiven, og da ÅFS ikke havde fået indøvet de nødvendige systemer, der kunne åbne det, blev det en lidt tam 1. periode uden de store chancer til begge hold. Desuden havde man fra ÅFS´ side valgt at afvente og se modstanderen an, så de få chancer, der var, opstod pga. af fejl i forsvaret.

2. periode startede lidt mere livlig, da ÅFS valgte at gå længere frem og presse Sunds højere oppe på banen. Desuden viste spillerne den aggressivitet, der skulle til for at komme til de nødvendige chancer. Derfor var det også fortjent at Sigrid Paulsen kunne bringe ÅFS foran efter 10 min. spil. med assist fra Malin Lantz.
ÅFS fortsatte med at presse højt og efter en situation, hvor Sunds ikke fik ekspederet bolden ordentlig væk, kunne Sigrid endnu engang score tæt under mål, denne gang med assist fra Trine Refsgaard. Om det var, fordi ÅFS troede, at kampen var afgjort og begyndte at slappe lidt af, eller om Sunds fik held med en mere offensiv taktik, skal være usagt. Sunds kom herefter længere frem på banen og havde faktisk bolden i mål. En misforståelse mellem en back og målmanden gjorde, at ÅFS var millimeter fra at lave selvmål. Uheldigvis for Sunds ville en ivrig angriber lige prikke bolden det sidste stykke ind over stregen og plantede derfor en fod i feltet, hvilket betød en annullering af målet…

3. periode lignede fra begyndelsen den forrige. ÅFS pressede højt og kom også frem til en del skud og chancer, men manglede skarphed, samt en fremragende Sunds-keeper gav ikke flere mål. Til gengæld fik Sunds efterhånden flere og flere kontrachancer og efter et frislag kom reduceringsmålet, der virkelig gav hjemmeholdet blod på tanden. ÅFS var rystet og begyndte at lave flere fejl, hvilket gav Sunds en del chancer for udligningen. Efter endnu et kiks i egen zone fik hjemmeholdet da også bolden forbi målmanden, men en hurtig indgriben af Mette Egeberg Borch, der fik bolden stoppet på stregen, resulterede i et straffeslag, da hun havde en fod i feltet. Heldigvis for ÅFS reddede Anette Kjeldgaard sejren hjem til Århus, der dermed fik en pointmæssig god start i det midtjyske.

Efter kampen var trænerduoen da også tilfreds med de 2 point, som var det, de kom efter. ”Spillet kan og skal blive bedre, men det skal nok komme”, udtaler træner Jesper Bertelsen. ”Vi har mange nye ting, vi gerne vil have indført og skal først toppe efter jul, så der er absolut ingen grund til at være nervøs for fremtiden”. Træneren fremhæver Helle Andersen samt målmand Anette Kjeldgaard for en god indsats på en dag, hvor mange af spillerne viste lidt premiere nerver.

Matchfakta:

Sunds SFC – ÅFS 1-2 (0-0, 0-2, 1-0)

0-1 Sigrid Paulsen (Malin Lantz)
0-2 Sigrid Paulsen (Trine Refsgaard)
1-2 Majbritt Svendsen (Camilla Høholt)

Udvisninger:

Sunds: 2 x 2 min.
ÅFS: 0 x 2 min.

Dommere: Brian Toftelund og William Ehmsen (Viste et højt niveau – tak til dem)

Skriv et svar