ÅFK 1 mod Hvidovre

ÅFK 1 tog søndag imod Hvidovre “Attack” Floorball.

ÅFK U13 og ÅFK 2.damer havde tidl. på dagen vist, hvordan tingene skulle gøres med sejre i deres kampe. Der var koncentration under opvarmningen: Skuddene sad på målet, øvelserne blev kørt i et godt tempo. I den anden ende gik Hvidovre rundt og sludrede lidt. Det lignede mere søndagsbingo på plejehjemmet end opvarmning til kamp i Unihoc Ligaen. Ikke at vi havde været skræmmende i kampene op til, men de virkede alligevel til at tage lidt for let på opgaven.

Planen for kampen var at lægge presset højt oppe på deres bane. Dette blev praktiseret lige fra første fløjt og for en gangs skyld, virkede vi til at være klar fra start af. Hvidovre kunne slet ikke håndtere det høje pres, hvor de meget ofte smed bolden væk. Det etablerede spil fungerede også godt, hvor der var masser af plads at spille bolden. Dette gav os flere store chancer, hvilket Mathias udnyttede efter 7 minutters tid, hvor han assisteret af Uffe, scorede sit første mål på dagen. Kort tid efter får vi vores første 2-minutters i kampen – hvilken Mathias også stod for. Mathias var generelt manden i centrum på dagen. I undertal vandt vi bolden, en lang bold bliver slået frem, hvilket fanger 3 Hvidovre spillere fremme i banen, så det bliver en 2 mod 2. Niklas og Mini spiller rundt om Hvidovre keglerne og så står den 2-0.  Sådan endte første periode, selvom vi burde have ført 4 eller 5-0. Bl.a. havde Vinoth, Malthe m.fl. flere gode chancer, mens Hvidovre i hele perioden faktisk var reduceret til “Hvidovre defense”. Klart fortjent føring, hvor Hvidovre vel næppe havde et skud på mål, eller måske 1 i powerplay, men ellers ikke.

2.periode startede godt. Ed spillede bolden frem i banen, Mathias modtog den centralt, skød og scorede. Vi kom også kort tid efter i powerplay, hvor Hvidovre får snuppet bolden og reduceret. Generelt fungerede Powerplayet ikke super godt for os i denne kamp. 3-1 blev der reduceret til. Hvis Hvidovre nu havde investeret lidt i deres bingo-forberedelser, ville de også kende “Gamle Ole” aka Uffe, som scorede til 4-1. Kort tid efter fik Hvidovre reduceret til 4-2, men ÅFK kom igen og Malthe sluttede perioden med en scoring assisteret af Niklas, der var i oplæggerens rolle i dag. I 2.periode var det primært 2. kæden, der producerede chancer på samlebånd, mens det var sværere for 1.kæden. 3. kæden havde også et par gode chancer ved Fredrik og Jeppe.

3. periode startede godt, hvor Mathias, assisteret af Vinoth, scorede sit 3. mål. 6-2 var stillingen. Det virkede til at være en kamp, der bare skulle køres hjem, men sådan skulle det ikke helt gå. Uffe lavede en hård tackling, i en kamp, hvor ÅFK lavede afsindig mange slag-på-stav, hvilket resulterede i en 5 minutters udvisning. Hvidovre straffede os ved at reducere til 6-3, men flere bolde, fik de ikke smidt ind. De fik dog mere mod på spillet, kom mere i boldbesiddelse og blev farligere, efter de havde fået 3 på stribe på bingopladen. Med 5 minutter igen, fik de yderligere reduceret til 6-4. Lugten af gamle Ole, var sammen med ÅFKs spil forsvundet, mens Hvidovre blev ved med at trække tal op, som var tæt på tallene på deres plade, men mere blev det ikke til for Hvidovre, selvom vi fik en udvisning mere. En meget rodet periode, hvor Hvidovre var klart bedst, men Århus fik fightet den hjem. Sejr!

Efter kampen opstod der drama, som der gør i alle nævneværdige bingospil. En Hvidovre spiller var tydeligvis frustreret over de tal, der var blevet trukket og den plade de havde fået den dag. Det resulterede i væltede bander og en knækket stav. Mere er der vidst ikke at sige.

Mathias Duelund 3+0, Uffe Simonsen 1+1, Lars Skytte “Mini” 1+0, Malthe Chatterton 1+0, Niklas Perto 0+2, Eduards Sture 0+2, Vinoth Sivapalan 0+1

Kampens  spiller: Thorbjørn Zethsen