ÅFK er klar til semifinalerne

1. Kvartfinale: ÅFK – FFK (1-1, 1-0, 2-0)
Serien startede på hjemmebanen i ÅFS centret i sidste weekend, og her åbnede FFK med et lidt overraskende højt pres og aggresivt spil. Det gav pote da de i powerplay bragte sig foran 0-1. Perioden bød ikke på det flotte polerede spil, og ÅFK havde svært ved at få etableret og spillet bolden rundt, som holdet ellers gerne ville. Det blev da til en del gode chancer, men der skulle et frislag til førend udligningen kom. Her satte Mette Faurholt sikkert bolden i nettet på assist fra Stine Lausten. Perioden endte 1-1.

I 2. periode voldte FFK spillet fortsat ÅFK problemer og skabte et par gode chancer. ÅFK var dog mest dominerende og fik derfor også fortjent bragt sig foran 2-1 – igen på mål af Mette Faurholt. Efterfølgende skabte ÅFK gode chancer men fik ikke bragt sig yderligere foran – primært pga. flot keeperspil i FFK målet.

Kampens sidste periode blev den bedste – set med ÅFK øjne. Holdet havde endelig succes med at lukke ned for FFK's offensiv, og havde i den anden ende evner og tålmodighed til at køre bolden bedre rundt. Efter lidt mere end 5 minutters spil gav det mål, da Jeanette Hyttel arbejdede godt foran mål og satte målet til 3-1. FFK virkede trætte og ÅFK blev mere og mere dominerende, og fik da også bragt sig på 4-1, da Anne V. Poulsen i powerplay fandt Mia Østerhaug, der sikkert satte bolden i mål. Det blev også kampens endelige resultat og et godt udgangspunkt for ÅFK.

WOM: Andrea Fischel

Point og straf:
Mette Faurholt: 2+0, 2 min.
Jeanette Hyttel: 1+0
Mia Østerhaug: 1+0
Anne V. Poulsen: 0+1
Stine Lausten: 0+1

2. kvartfinale: FFK – ÅFK (0-3, 2-3, 1-4)
I går (lørdag d. 17/3) stod det så på returopgør i Bellahøj i København. Det var et næsten fuldtalligt ÅFK hold der mødte op i hovedstaden – klar til at afgøre serien i 2 kampe. ÅFK kom udemærket fra start og denne gang bedre styr på pres og angrebsspil fra FFK. Starten blev ekstra god, da Marie Rasmussen efter hjørneslag satte bolden i nettet til 0-1 på assist fra Camilla Ry. FFK var i små glimt farlige på kontra, men ÅFK dominerede uden at ståle. Stråle gjorde imidlertid Sara Thörnqvist, da hun fra kant satte bolden helt op i krydset på opspil fra Anne V. Poulsen. Med blot 10 sekunder igen viste Sara igen sin klasse, da hun løb kontra og satte bolden sikkert i nettet til perioderesultatet 0-3.

Fra 2. periodes start var ÅFK dominansen noget nær total. Alle 3 kæder kørte bolden godt rundt og skabte mange store chancer. Det var derfor noget overraskende at bolden lige pludselig lå bag Cindy Knudsen i ÅFK målet. Det tog imidlertid ikke modet fra ÅFK, der allerede i skiftet efter gjorde det til 1-4, da Marie Louise Tøttrup løb bolden bag mål og fandt en fri Ann-Carina Leegaard, der sikkert satte bolden i nettet. Kort efter blev det også 1-5 i powerplay på mål af Marie Louise Tøttrup, assist Mette Faurholt. ÅFK havde virkelig fået godt fat og kørte FFK godt rundt. 1-6 målet faldt efter et flot kontraløb, afsluttende med sikker scoring af Mia Østerhaug, assist Marie Louise Tøttrup. Mod slutningen af perioden fik FFK for en kort bemærkning fat og satte et flot kontramål til stillingen 2-6.

Konceptet for 3. periode var at spille sikkert, holde fast i bolden og spille den rundt til den rigtige chance – et koncept som meget langt hen ad vejen blev holdt flot af et disciplineret spillende ÅFK hold. Allerede efter knap 2 minutters spil bød der sig sådan en chance – Andrea Fischel tog et rush op af højreflanken, skar ind og trak forsvar og keeper til sig, for så at spille bolden til en blank Ann-Carina Leegaard: 2-7. ÅFK skabte mange chancer og FFK virkede modløse. Det blev 2-8 efter skud fra Mette Faurholt, der skabte problemer foran mål og endte med et selvmål. Dagmar Petersen satte flot bolden i krydset, da hun vendte rundt i toppen af slottet efter frispilning fra Maria Rasmussen. Samme Maria Rasmussen løb kort efter kontra og trillede smart bolden under en stående keeper til 2-10. FFK fik pyntet på resultatet på kontra, så kampens endelige resultat blev 3-10. En flot og meget sikker holdindsats af ÅFK, der fik alle spillere og keepere i spil.

WOM: Sara Thörnqvist

Point og straf:
Maria Rasmussen: 2+1
Marie Louise Tøttrup: 1+2
Sara Thörnqvist: 2+0
Ann-Carina Leegaard: 2+0
Dagmar Petersen: 1+0
Mia Østerhaug: 1+0
Anne V. Poulsen: 0+1
Camilla Ry: 0+1, 2 min.
Mette Faurholt: 0+1
Andrea Fischel: 0+1

Skriv et svar