ÅFK over Team Århus.

Team Århus Floorball – Århus FK (Elitedivision vest herrer), 4-6 (1-2,2-3,1-1).

Målscorere for ÅFK: Ole K. Hansen, Jeppe Hansen, Mads Skytte (2), Kim Pedersen & Pauli Nielsen.

Som overskriften antyder kan ÅFK nu holde jul på 6. pladsen 1 point over Team Århus efter sejren i lokalopgøret. Det er så vidt vides første gang, at ÅFK ligger over lokalrivalerne i elitedivisionen.

Kampen startede ellers skidt for ÅFK, efter blot 40 sekunder svigtede koncentrationen og Team Århus bragte sig foran 1-0. Der gik dog ikke mere end 4 minutter før Ole K. Hansen kunne bringe balance i regnskabet til 1-1 på en spilning af kampens topscorer Mads Skytte.

Efter 9½ minut var det så Jeppe Hansen der på et godt skud sendte ÅFK i front 1-2. Det blev også resultatet af 1. periode. ½ minut før tid fik Bo Normann en udvisning, ÅFK måtte således spille i undertal i starten af 2. periode. Heldigvis hjalp powerplay situationen ikke Team Århus, som havde meget svært ved at få bolden spillet rundt.

Der var gået 5 minutter af 2. periode da Team Århus fik udlignet til 2-2. Stillingen holdt ikke længe idet Mads Skytte 45 sekunder senere gav ÅFK føringen tilbage på et yderst velplaceret skud efter en frislagsspilning fra Jesper W. Jensen. Få sekunder efter at spillet var sat igang igen fik Team Århus en udvisning. I powerplayet ca. 2 minutter efter udvisningen kunne Kim Pedersen udbygge føringen til 2-4. Denne gang efter et frislag, hvor Team Århus snorksov og ikke dækkede Kim P. op.

Team Århus spillede kampen generelt igennem meget afventende og satsede udelukkende på høje bolde frem til angriberne. Trods dette lykkedes det dem alligevel at reducere til 3-4 i 2. periodes 8. minut. De næste 10 minutter var der lidt stilstand i spillet og nogle udvisninger. Bl.a. til Team Århus 2 minutter før tid. Det var en kærkommen chance til ÅFK som efter 20 sekunders powerplay igen øgede føringen til 2 mål, denne gang på et fladt skud af Pauli Nielsen. 3-5 var stillingen efter 2. periode af den i øvrigt udmærket dømte kamp.

I 3. periode var Team Århus nødt til at forsøge lidt mere, men det blev ikke til meget. ÅFK forsvarede sig godt, og havde stadig de bedste chancer. I løbet af 3. periodes første 10 minutter kunne Kim Pedersen fra ÅFK føje endnu 4 minutter i udvisningsboksen til, og blev dermed dagens “topscorer” med 6 minutter. ÅFK var således i undertal i det 12. minut, hvor Pauli Nielsen tog en dribletur ned gennem Team Århus forsvaret. Turen blev dog stoppet med hård stavtackling af sidste mand i forsvaret, hvilket naturligvis resulterede i straffeslag til ÅFK. Mads Skytte blev sat til at eksekvere, og han sluttede dagens pointhøst med at score til 3-6 på straffeslaget.

De næste 5 minutter var der stillingskrig og ingen af holdene kom rigtigt frem til noget. I kampens sidste minut, 40 sekunder før tid, fik Team Århus tilkendt et straffeslag p.g.a. mand i feltet. Det kunne målmand Peter Wärnstrøm dog se gå langt forbi mål. Allerede på det tidspunkt var sejren i land for ÅFK, som var klart det bedste hold på dagen. Det kunne ikke rokke ved glæden over sejren, at Team Århus i allersidste sekund fik reduceret til 4-6.

Kampen var den sidste for begge hold i år. ÅFK kan nu holde en velfortjent julepause med 7 point, flere point end holdet nogensinde før har haft halvvejs igennem turneringen.

Skriv et svar