ÅFK overraskede de fleste og tog første stik i semifinaleserien mod AaB

På en ellers solbeskinnet dag trak sorte skyer fra kampens start ind over ÅFK lejren. Marie Louise Tøttrup var stærkt svækket af sygdom, 2 kæmpe chancer blev brændt fra start, og tidligt i kampen måtte Mette Faurholt til behandling for, hvad dele af bænken en kort overgang frygtede, var en brækket næse. Med næseblodet fossende var hun heldigvis hurtigt klar igen. Så heldig var Maria Rasmussen ikke, da hun i det efterfølgende minut i fuld fart rundede en AaB-spiller, der med nødbremsen forsøgte at nedlægge Rasmussen. Hun reddede sig med nød og næppe forbi skubbet men røg ude af balance uforberedt ind i den næste AaB tackling og sank til jorden med hænderne om knæet. Der gik et medfølende suk igennem alle de tilstedeværende, der var klar over at Maria netop var vendt tilbage for fuldt blus efter en korsbåndskade, som hun pådrog sig i sidste års kvartfinaleserie. AaB var ikke sene til at gnide salt i det åbne ÅFK sår, og på et indslag, hvor ÅFK opdækningen ikke sad helt i skabet, satte de en velplaceret kasse og bragte sig foran 1-0. Der var blot spillet 5 minutter og ÅFK var groggy! AaB var mest på bolden og havde de fleste chancer i 10 minutter, mens århusianerne kæmpede for at holde stand. Alligevel var det ÅFK, der lykkedes med at score, da Sara Thörnqvist erobrede bolden på AaB’s banehalvdel og scorede til 1-1. Jublen havde dårligt fortaget sig inden Cindy Knudsen i ÅFK målet måtte samle bolden op bag sig: en flot spilvending med tre førstegangspasninger og et førstegangsskud resulterede i AaB føring 2-1. ÅFK havde dog tanket lidt selvtillid og blot et minut efter førte Andrea Fischel bolden frem på højrekanten vendte rundt og spillede til Mette Faurholt, der fra midten af banen trak bolden i mål – 2-2. Det blev også perioderesultatet, som ÅFK kunne være mest tilfredse med. 

ÅFK kom mere beredt ud til 2. periode og begyndte så småt at dominere. AaB var som altid brandfarlige på kontra, men hjemmeholdet havde bedre styr på tingene, holdt godt i bolden og kom til mange chancer. Det gode spil gav bonus efter 8 minutters spil, da et langt angreb blev afsluttet med et skud fra Sara Thörnqvist, som Julie Perto foran mål rettede af og lagde i mål. Kort efter fik ÅFK en gylden chance for at komme yderligere foran i powerplay, men 2 store chancer blev desværre brændt. Hvad der ikke lykkedes i spil 5 mod 4, gjorde ÅFK dog 5 mod 5: Mia Østerhaug spillede Anne V Poulsen fri på kanten, og hun bankede bolden op i hjørnet til 4-2. Flere gode ÅFK-chancer fulgte og hjemmeholdet kunne her have lukket og slukket. I stedet lykkedes det AaB mod slutningen af perioden at fastholde bolden på ÅFK’s banehalvdel og med blot 20 sekunder tilbage af perioden, reducerede de til 4-3. Kampen var stadig helt åben.  

I 3. periode gik AaB længere frem på banen for at at fremtvinge udligningen. Det gav ekstra plads imellem AaB-spillerne – en plads ÅFK til alt held formåede at udnytte til at flytte bolden rundt således at hjemmeholdet aldrig for alvor kom i problemer pga. presset. AaB var stadig farlige på deres evigt insisterende arbejde på returbolde og giftige kontraspil. Gang på gang fik ÅFK dog stukket en kæp i hjulet – bl.a. da Sara Thörnqvist brød et udkast, rundede en forsvarsspiller og gjorde det til 5-3 med knap 10 minutter igen. En føring på to er dog ingenting mod AaB, og ÅFK jagtede derfor de næste 5 minutter den afgørende pind, men Sara Lund i målet viste, at hun er og bliver en klassekeeper. De sidste 3 minutter plukkede AaB keeperen, spillede 6 mod 5 og lagde et tungt pres. Det kastede ikke de store chancer eller afslutningmuligheder af sig, og når det gjorde, greb Cindy Knudsen køligt ind. Langsomt men sikkert rullede sekunderne af uret og til sidst kunne en flok meget trætte ÅFK’ere række armene i vejret og juble. 

Kampen var, som de foregående i denne sæson, en meget tæt affære. Begge hold havde momenter, hvor kampen kunne have været afgjort; ÅFK var helt i torvene 10 minutter i 1.periode, mens AaB slap alle markeringer 10 minutter i 2. periode, hvor ÅFK havde mange chancer. Men som set mange gange før i denne sæson tog keeperne fra, når de skulle og bevarede spændingen til allersidst. AaB leverede en stærk indsats og kunne have vundet, men set over hele kampen var ÅFK lidt overraskende bedst og sejrede fortjent. Det giver et stærkt udgangspunkt inden returweekenden, men oddsene er dog stadig i AaB farvør, som med den trup stadig må ses som favoritter til serien, såvel som til DM-guldet.  Spændende bliver det under alle omstændigheder i Aalborg på lørdag 14.30. 

WOM: Anne V Poulsen

Point:
Sara Thörnqvist: 2+1
Mette Faurholt 1+0
Anne V Poulsen 1+0
Julie Perto 1+0
Mia Østerhaug 0+1
Andrea Fischel 0+1 

Mens AaB spillerne havde stor ære af kampen kan man ikke sige det samme om de – i dameliga sammenhæng – relativt mange medrejsende AaB fans. Da AaB først kom bagud markerede de sig primært med lidet flatterende udfald mod ÅFK spillerne – gerne de yngste – og appeller til dommerne, der for langt størstedelen var skudt så meget ved siden af, at de totalt underminerede de få situationer, hvor de havde en sag. Ærgerligt, at en stor klub som AaB, der på så mange områder ellers er et flagskib og rollemodel i dansk floorball, ikke formår at vise sig bedre frem på tilskuerrækkerne.

Skriv et svar