En ÅFK-sejr mod sæsonens rivaler Frederikshavn Blackhawks

Lørdag spillede dame liga kamp i Frederikshavn. Holdet var klar til at kæmpe for at tage en sejr mod Blackhawks, som er det hold, som ÅFK har spillet tæt op imod hele sæsonen, men uden en ÅFK-sejr. Derfor gik pigerne på banen med stor kampgejst og vilje. Allerede efter 2 min. og 40 sek. scorede Stinne Jørgensen med et flipskud fra midten, som hopper ind bag Blackhawks målmand. Senere i første periode scorede 2. kæden, hvor Julie Rydberg fra hjørnet passer Marie Scott i midten, som placerer bolden i målet. ÅFK kommer på måltavlen igen efter en assist fra Anne Sofie Thaarup, vender Cecilie Crolly rundt og sætter den lige ved stolpen. ÅFK kommer godt fra start, og 1. periode ender 3-0 til ÅFK.

Det er dog Frederikshavn, som først kommer på måltavlen i 2. periode, men det tager ikke pusten fra ÅFK. I en situation hvor begge hold er i gang med et skift, er Blackhawks uopmærksom. Anne Sofie Thaarup passer hurtigt bolden til Marie Scott, som i en friløber køligt sætter bolden forbi målmanden. Der bliver kæmpet over hele banen, og et returløb fra Kristine Sørensen ender med, at modstanderen ryger ud over banden, som medfører en to minutters udvisning. ÅFK arbejder hårdt i undertallet og ÅFKs målmand Mette Thorsager sørger for, at modstanderne ikke får noget ud af deres powerplay. Sidst i 2. periode scorer Nanna Sørensen på en flot pasning lige ind foran målet fra Julie Rydberg. Inden pausen får Frederikshavn endnu engang reduceret, og 2. periode ender 5-2 til ÅFK.

ÅFK pigerne er fast besluttet for at tage en sejr i hus, og med et stort fokus bliver der gået til den af alle over hele banen. I 3. periode lægger Kristine Sørensen bolden ind midt i banen til søsteren Nanna Sørensen, som hurtigt vender rundt, og placerer bolden i målet. Selvom Frederikshavn får reduceret, og tager målmanden ud i de sidste par minutter, dominerer ÅFK det meste af kampen og går derfra med en sejr på 6-3.

Der er flere kampe tilbage i mellemspillet, men ÅFK fik vist, at de er klar til det slutspil, som starter med en kvartfinale på hjemmebane d. 7. marts.

Marie Scott: 2+0
Nanna Sørensen: 2+0
Julie Rydberg: 0+2
Anne Sofie Thaarup: 0+2
Cecilie Crolly: 1+0
Stinne Jørgensen: 1+0
Kristine Sørensen: 0+1

Kampens spiller: Julie Rydberg