ÅFK stadig ubesejret efter stærk sæsonstart

Både ÅFK’s 1. damer og 1. herrer kan se tilbage på en godkendt sæsonstart. Efter de indledende runder er begge hold nemlig stadig ubesejrede og kan derfor finde sig selv på 1. pladsen i deres respektive puljer. For damerne vedkomne gælder det også pokalturneringen, hvor de har indkasseret en billet til Final4 i januar 2019.

Efter en lidt skuffende sæson sidste år, hvor pokaldrømmene blev knust i første runde, og DM-guldet heller ikke røg til Aarhus, så har ÅFK’s 1. damer haft en rigtig god start på den nye sæson.

To sejre i pokalturneringen har nemlig givet direkte adgang til Final4 finalearrangementet i 2019, hvor semifinaler og finaler bliver spillet over to dage i Brønderslev den 12.-13. januar.

ÅFK 1 damerDet står allerede klart, at ÅFK skal møde Frederikshavn Blackhawks i lørdagens semifinale-kamp, hvor kun en sejr giver adgang til søndagens finale.

Udover pokalturneringen, har damerne også fået en rigtig god start på den regulære turnering. Fem kampe og fem sejre har resulteret i en 1. plads i puljen. Damerne har stadig fire kampe tilbage inden jul, hvorefter de vigtige slutspilskampe går i gang.

De flotte resultater tegner en lys fremtid for holdet, der i år bliver ført an af Lars Erik Bartels og Stinne Jørgensen. Trænerne er da også tilfreds med indsatsen:

– Vi har primært haft fokus på spilleglæde og træningsindsats. Indtil videre har det givet pote resultatmæssigt. Vi er især glade for at have kvalificeret os til Final4 pokalfinale-arrangementet, så vi har noget at arbejde imod efteråret igennem, siger træner Lars Erik Bartels.

Først i 1. division

Herrerne, der efter en sæson i ligaen, er tilbage i 1. division, har også fået en fantastisk start på sæsonen.

Til trods for nogle tætte opgør er det lykkes dem at trække sig sejrrigt ud af alle deres kampe. I weekenden var de i Strandby, hvor de hev en sejr på 3-8 hjem.

Efter fire runder i 1. division er holdet således stadig ubesejret, og de indtager derfor førstepladsen i puljen og har seks point ned til nærmeste forfølger fra AaB Floorball.

Målet for sæsonen er derfor klart:

– Vi har fået en rigtig god start på vores sæson. Vi har ændret vores forsvarssystem, hvilket efterhånden bliver bedre og bedre. Vores ambition med denne sæson er at udvikle spiller for spiller samt hele holdet. Det kræver en god træningskultur, hvilket vi har nu og skal holde fast i. Vi vil forsætte udviklingen og teste forskellige taktiske elementer af, så vi som hold nemmere kan omstille os. Målet for sæsonen er, at vi som hold har rykket os mest muligt, siger træner Mathias Nordmann

Det bliver spændende at følge de to hold gennem sæsonen.