ÅFK2 i baronens seng – to gange

Som bundhold lever ÅFK2 en tilværelse hvor ydmygelse, hån og spot er dagligdagen og sorgerne druknes væk på de lokale beverdinger. 2017 havde dog fået en fin afslutning for ÅFK2 med en sejr, alt imens januar 2018 var imødeset med vanlig skræk, da modstanderne var rækkens to tophold ÅFK3 og TAAF. Kampene fik dog begge et noget overraskende resultat.

En torsdag aften stillede ÅFK3 ellers i STÆRK opstilling. Ex-landsholdsspillere, DM-vindere og floorball-koryfæer stod i kø for nok engang at ydmyge ÅFK2 med ”Mester Erik”. ÅFK3 havde endda medbragt øl, hjemmebagt kage og chilisnøfler til de efterfølgende sejrsritualer, så ikke meget pegede på ÅFK2 som senere vindere.

Efter 25 sekunder var ÅFK2 også forventligt bagud 0-1, men herefter tog kampen en magisk drejning. Raivis stod en brandkamp, stolperne tog fra 3-4 gange pr. periode. Lean, Rømer og Lykke spillede fejlfrit og Mathias Holst drønede den ene bold i mål efter den anden. Imens løb Pape, Voksne-Holst, Juul, Overholt, Ove og Grønhøj et utal af meter og dækkede midten stærkt af. Formanden orienterede interesserede dommere og tilskuere om floorballreglerne, og alt i alt resulterede det i, at stillingen efter 60 minutter chokerende var 9-7 til ÅFK2!

Godt nok var ÅFK2 ikke helt uheldige med stolperne men alle spillerne ramte noget nær topniveau og derfor kunne sejren med det yderste af neglene godt forsvares. Dog ikke tvivl om at ÅFK3 stadig er rækkes bedste hold

Efter den kamp var ÅFK2 sprængfyldt med selvtillid inden udekampen mod rækkens nummer 2 fra TAAF -ikke mindst fordi TAAF havde valgt at give ÅFK ”hjemmebanefordel” på det gamle blå gummigulv i Århus Firma Sport.

Forud for kampens dramatiske afgørelse med 4 minutter igen var gået en kamp hvor de noget mere letbenede ÅFK’ere sad på kampen og allerede i 1.periode burde ha’ lukket og slukket. Manglende skarphed foran mål, personlige fejl og et effektivt TAAF-PP gjorde dog at ÅFK mod kampens slutning var bagud med 6-5 OG i undertal. Her leverede Yessika en flot redning: bolden lå længe på stregen og arbejdede, men med det yderste af neglene blev bolden værfet væk. Et helt TAAF-hold stoppede og protesterede voldsomt, mens ÅFK løb kontra og udlignede til 6-6 med 4 minutter igen. ÅFK-jublen blev tilmed overdøvet af et sandt hylekor, som naturligvis gav 2 minutter for protester. 4 mod 4 kunne ÅFK igen udnytte sin større fart og gjorde det til 7-6 inden coach Ove lukkede kampen i tomt mål til 8-6.

En fortjent sejr som burde ha’ været større, men næsten med et topholds arrogance tillod ÅFK2 sig altså at lege lidt med ”musen”. Kampens spiller blev nok engang Raivis, måske mest fordi vores herlige lette spillede sin sidste kamp i ÅFK inden han nu vender hjem til Letland. Dagens floorballlys var dog Coach Ove med 4+2.

Med de to kampe har ÅFK2 haft mere sportslig succes end en hel sæson kan bære. Vi frygter ikke krabasken og drukner ikke sorgerne, men kniber os i armen og venter stadig på at vågne i baronens seng.