ÅFK's 2. damer sluttede en flot sæson af med en sejr

Randerspigerne havde ellers gjort hvad de kunne for at hyle os ud af den. De havde sørget for et omklædningsrum, der lugtede af kloak,  og ’fundet’ en bane med hvide bander, meget lyst trægulv og hvid bold – dejligt når det hele sådan går ud i ét. Og sidst men ikke mindst, så synes Randers, at de også skal spille i blåt (hey, det er altså vores farve), så vi tog orange overtrækstrøjer på, men den situation havde Carsten luret, så vi har trænet med overtrækstrøjer hele sæsonen igennem og var yderst forberedte på den udfordring.

Randers havde bare ikke taget højde for, at det her var sæsonens sidste kamp for de gæve 2. damer, og vi ville banke Randers endnu engang. Som sagt så gjort. Efter en intens opvarmning hvor vi fik justeret synet til at finde den hvide bold på det hvide gulv med de hvide bander, så blev der råbt kampråb så højt, at de mange ÅFK-tilhængere stadig døjer med syngen for ørene.

Tre kæder havde Carsten og Pasgaard til rådighed, og der gik ikke mange sekunder før Lise Jørgensen var lidt i tvivl om, hvor lang tid sådan en kamp varer og tænkte, at hun lige så godt kunne score et mål med det samme. Førstekæden i første skift og første angreb – der opstår noget klumpspil på midten af banen, det udnytter Lise og fanger en løs bold, dribler direkte mod mål og hamrer bolden op i højre hjørne. Sådan, 1-0 til Århus Floorball Klub!

Det ville andenkæden ikke have hængende på sig, så i andenkædens andet skift forsøgte den lettiske krigsmaskine Liena Krastina at sætte en bold i mål fra en yderst spids vinkel. Scoring blev det ikke, men til blev det til en smuk pasning til Trine Vestergaard, der stod helt fri ved bageste stolpe og uden problemer kunne prikke bolden i mål. Debutmål til Trine og ÅFK-føring til 2-0.

Godt halvvejs i første periode troede Randers’ nr. 67 Marieke van Hulst, at det var en ishockeykamp vi var i gang med at spille og satte en velplaceret takling på Liena, så hun fløj op i luften. Ud med van Hulst og ind med et ÅFK-powerplay. Efter knap to minutter i overtal, så sender Henriette Pasgaard et brag af et slagskud af sted fra midten, som får netmaskerne til at blafre bag Randers-keeperen. Mål til ÅFK og 3-0.

I sidste minut af første periode fik Randers en halv kontrachance og synes at det var på tide at vække Rytter i målet og smutte en bette bold mellem benene på hende. Reducering til 3-1 og pause.

Anden periode kom i gang, og Randers forsøgte at skabe nogle kontrachancer, for de havde ikke meget held med at komme forbi vores forsvar med deres etablerede angrebsspil. Det lykkedes for dem indimellem, men med Rytter i målet og friske ÅFK-ben, så fik de ikke noget ud af det. Til gengæld så blev det til endnu et debutmål halvvejs i kampen. Denne gang var det Line Kvartborg, der efter forarbejde af Tora Haug, fik lokket bolden over stregen.


Nana Olejank (tv) jubler med Line Kvartborg efter debutscoringen til 4-1.

I slutningen af anden periode måtte Henriette Pasgaards stav stå model til en del tæsk før der blev dømt slag og vi kunne slutte anden periode og starte tredje periode i powerplay.

Sæsonens sidste periode var fyldt med masser af gode målchancer til os, og jorden var ganske giftig foran Randers’ mål, men kampen ender med et Århus-powerplay og slutter med en sejr på 4-1.

Vores sympatiske anfører Pia Tolstrup kunne efter kampen takke Randers for en god kamp og lige få spurgt om de kommer med til MBC (det gør de) og så ikke mindst bede dem om at vinde over Viborg Saints i den kommende weekend, for så ender vi på 1. pladsen i 1. division vest, kreds 2.

Hele 11 spillere fik stemmer efter kampen, men kampens spiller blev debutanten Line Kvartborg.

Point:
Lise Jørgensen 1+0
Trine Vestergaard 1+0
Henriette Pasgaard 1+0
Line Kvartborg 1+0
Liena Krastina 0+1

Skriv et svar