ÅFS 1. damer åbnede med en sejr

Lørdagens sæsonåbning for ÅFS 1. damer i Floorballligaen bød på et vaskeægte lokalopgør mod Team Århus Floorball. Kampen bød på masser af spænding og intensitet, som det hører sig til i et opgør mellem de to rivaliserende klubber.

Kampens 1. periode startede noget nervøst fra specielt ÅFS’ side, hvilket gav et par gode chancer til Team Århus. Stille og roligt kom der dog mere styr over spillet, og ÅFS havde bolden mest, mens Team Århus afventede mulighederne for at slå kontra. Det blev til chancer i begge ender, men perioden endte 0-0.

Periodepausen gjorde ÅFS godt, og de leverede en noget mere fokuseret indsats fra 2. periodes start. Bolden blev spillet godt rundt, og det gav en række gode chancer. Team Århus lurede fortsat på kontraerne, som dog kun blev rigtig farlige pga. af en række dumme og uprovokerede fejl fra ÅFS’ side. Midt i perioden blev Stine Lausten fra ÅFS sendt af sted på kanten, og hun tog hele turen ned bag TÅF målet og lagde til slut bolden ind ved bagerste stolpe, og bragte dermed ÅFS’erne foran 0-1, hvilket også var stillingen ved pausen.

I 3. periode lagde ÅFS igen bedst ud og spillede med god tålmodighed. I en ret ufarlig situation fik Team Århus imidlertid erobret bolden og lagt den ind foran mål, mens ÅFS’erne appellerede for frislag. Her ramte bolden på uheldig vis en ÅFS stav og røg i mål. Trods en undertals situation kort før tid bevarede ÅFS roen, og blot 40 sekunder før tid blev Stine Lausten matchvinder, da hun tog chancen fra midten og sendte bolden i mål til 1-2.

Kampen havde masser af spænding og intensitet men var absolut ikke den mest velspillede floorballkamp at være vidne til. Som det har været tilfældet flere gange gennem de senere år trak ÅFS endnu engang det længste strå i en tæt afslutning mellem de to hold, hvilket vidner om en vis rutine og koldblodighed i de afgørende situationer. ÅFS’erne kan glæde sig over en fremragende sæsonåbning fra Stine Laustens side, hvilket lover godt for hendes sæson. Desuden blev spillet bedre og bedre efterhånden som kampen skred frem, men i næste weekends kamp mod Esbjerg skulle spillet gerne køre fra start. Og så skal der luges voldsomt ud i de personlige fejl, der i denne weekend flere gange kunne have kostet sejren.

1. damerne spiller deres første hjemmekamp søndag d. 21. oktober kl. 18.30, hvor modstanderen igen hedder Team Århus.

Skriv et svar