ÅFS damerne ude af slutspillet

Lørdag: Hafnia FC –ÅFS Floorball 9-2 (5-0, 2-1, 2-1)
Søndag: Hafnia FC –ÅFS Floorball 7-4 (3-3, 3-0, 1-1)

Efter den overraskende sejr over Hafnia FC på hjemmebane sidste lørdag tog ÅFS damerne i weekenden til København for at følge op på hjemmebanesuccesen. Efter en sikker sejr på 9-2 til Hafnia lørdag skulle kvartfinaleserien ud i en 3. og afgørende kamp søndag. Her måtte ÅFS’erne bøje sig i støvet på plankerne i Sundbyøsterhallen og se Hafnia snuppe pladsen i semifinalen.

Kvartfinaleseriens 2. kamp var nærmest afgjort inden den kom i gang. Hafnia startede som lyn og torden i 1. periode og kunne gå til pause foran 5-0 og havde dermed reelt afgjort kampen. ÅFS’erne skal dog have ros for ikke blot at lægge sig om på ryggen og vente på en ny kamp søndag efter den katastrofale start. De sprællede videre og leverede en godkendt indsats i kampens to sidste periode, der således ”kun” blev tabt 4-2. Hafnia havde på dagen fundet det skarpe skyts frem, spillede flot og udnyttede kynisk de mange ÅFS fejl. Det velspillende Hafnia hold gav dog også chancer væk, men her var forskellen på de to hold for alvor synlig – de to ÅFS mål blev sat ind på frislag af Stine Lausten, og ÅFS formåede således ikke at omsætte de gennemspillede chancer til mål.

I søndagskampen havde ÅFS’erne fået tilsat helt andre boller til suppen, og stik mod al forventning var det dem, der chokstartede med et mål af Marie Louise Tøttrup efter blot 1½ minuts spil. Næsten lige så stærkt gik det imidlertid med at få udlignet i den anden ende, og i det hele taget var publikum vidne til en målrig 1. periode. I skiftet efter kom ÅFS’erne således igen foran 2-1 ved Thea Henriksen på opspil af Marie Louise Tøttrup. Der var langt mere bevægelse og tempo i ÅFS spillet end dagen inden, og det bar frugt. Hafnia var imidlertid stadig skarpe og gode til at udnytte ÅFS fejlene og kunne derfor udligne til 2-2 på et tidspunkt, hvor ÅFS virkede en smule ovenpå. Kort efter tog Hafnia teten og bragte sig foran 3-2, og denne stilling holdt frem til kort før pausen, hvor Cecilia Garibaldi erobrede en bold foran mål og hurtigt omsatte chancen til mål. Efter en god 1. periode stod der således 3-3.

Kampens 2. periode startede godt med chancer til begge sider. Igen var det imidlertid Hafnia, der viste sig bedst til udnytte disse og midtvejs bragte de sig foran 4-3. De fik overtaget i spil og chancer og kort efter blev det også 5-3 på et velplaceret trækskud fra kanten. Inden pausefløjt blev det også 6-3 og uden at spille en specielt dårlig periode måtte ÅFS’erne sande, hvad det betyder at score på bare et par af sine chancer.

Fra 3. periodes start skulle ÅFS således længere frem på banen for at stresse Hafnia spillerne. Alligevel var det Hafnia, der foran mål var skarpest og satte bolden ind til 7-3. ÅFS’erne vedholdte imidlertid presset og på en stor chance foran mål begik Hafnia keeperen straffe. Diana Olesen fik chancen for at reducere men hun måtte se sit forsøg prelle af på stolpen. Herefter fulgte en kaotisk periode med et par udvisninger til Hafnia. ÅFS overtog således initiativet i kampen og kom da også på 7-4, da et hårdt forsøg fra kanten ramte en uheldig Hafinaspiller og gik i mål. Flere udvisninger ramte hjemmeholdet, og ÅFS’erne have gode chancer for yderligere reduceringer men Hafnia forsvaret holdte stand og kræfterne hos gæsterne fra Århus ebbede langsomt ud. Derfor kunne Hafniaspillerne fortjent juble efter slutfløjtet.

Der var selvfølgelig stor skuffelse blandt ÅFS pigerne, men samtidig også en accept af at have tabt til et godt hold. Ovenpå lørdagens store nederlag var det positivt at se holdet rejse sig og vise høj moral og god fight. Set over kvartfinaleseriens tre kampe, så spillede ÅFS’erne en dårlig og en mindre god periode, og de to perioder vandt Hafnia sammenlagt 8-0. Det vidner om et hold, der er rigtig god til at udnytte modstanderens svagheder og slå til når det gælder. Selvom Hafnia har været det dominerende hold i serien, så formåede ÅFS at spille sig til de chancer, det krævede for at være med. Desværre mangler holdet stadig skarphed foran mål og begår for mange fejl bagude til at de for alvor kan lege med ”de store”. Hafnia havde derimod den fornødne skarphed, viste taktisk overblik og godt sammenspil og kørte derfor en fortjent semifinalesejr hjem til øst.

Skriv et svar