ÅFS-herrerne ude af pokalen.

Med et nederlag onsdag aften på 8-2 (3-0, 4-0, 1-2) til de danske mestre fra FC Outlaws på udebane blev kvartfinalen endestationen for elitedivisionsherrerne.

Op til kampen havde frederikshavnerne fået sidste sæsons absolutte profil i dansk floorball Jerker Lundgren tilbage i truppen – og den tidligere svenske mester med Pixbo supplerede Outlaws-truppen op, således at de 2 startkæder bestod af ti spillere af absolut højeste klasse i Danmark:
Allan Jensen, Brian Marinussen, Brian Larsen, Jerker Lundgren, Lars Bach, Lars Jespersen, Ronnie Graugaard, Henrik Djurvall, Kim Olesen og Kim Haagensen. Navne mange vil nikke genkendende til!

Fra start blev det også klart, at Outlaws simpelthen spillede i et tempo, som ÅFS’erne ikke havde mødt tidligere i år. Det betød, at ÅFS blev sat under pres over det meste af banen, og danmarksmestrene var ligeledes stærke i nærkampene, så der var dominans fra hjemmeholdet.

Allerede efter 1½ minut gik det galt, da en løs bold efter et frislag ikke blev ekspederet væk, og Brian Marinussen fra tæt hold kunne sætte den i nettet. Efterfølgende var ÅFS stadig presset i bund, men Jesper Bertelsen var dog meget tæt på en udligning, da han fik en friløber efter aflevering fra Anders Rognerud. Bertelsen erstattede Anders Jensen, der desværre var forhindret til kampen.
I stedet slog Outlaws til med to scoringer, da først Kim Olesen fik for meget plads på højrekanten og scorede sikkert, og siden kunne Lars Bach udnytte et flot oplæg fra Jerker Lundgren til perioderesultatet 3-0. I slutminutterne fik ÅFS dog vist et eksempel på flot box-play mod en ellers skræmmende powerplay-formation.

Anden periode blev en generel skidt indsats af ÅFS. Dårlig kommunikation og for meget fokus på boldholderen betød, at Outlaws fik lavet et par flotte mål af Henrik Djurvall og Kim Olesen, og når man dertil lægger et mål scoret i ÅFS-overtal af Lars Jespersen og et 4-mod-4 mål af Ronnie Graugaard, var der ikke meget at glæde sig over for ÅFS i disse tyve minutter. Såvel Kenneth Thomsen – der startede i målet – som Michael Øllgård – der afløste – leverede gode præstationer, men blev svigtet.

Fra tredje periode var Outlaws gået op på tre kæder, og da ÅFS samtidig havde vænnet sig mere og mere til tempoet, blev de sidste tyve minutter til gengæld en positiv oplevelse, som ÅFS’erne kan tage med sig til opgøret mod AaB på lørdag. Nok kunne Henrik Djurvall gøre til 8-0 efter 4 minutter, men ÅFS kom bedre ind i kampen, og begyndte også at teste Kasper Østergaard i Outlaws-målet – specielt efter hurtige kontraangreb. Først burde Jens Ørhøj have udnyttet en glimrende tværpasning fra Henrik Engelsen, men kort efter slap Michael Buch fri på et godt udkast fra Michael Øllgård og reduceringen var en kendsgerning. Og ÅFS kunne yderligere gå fra kampen med en periodesejr, da Michael Buch og Henrik Engelsen med glimrende kombinationer spillede Outlaws-forsvaret helt tyndt, og Henrik Engelsen kunne endelig få hul på målscoringen. Engelsen var topscorer i træningskampene, men havde indtil nu kun markeret sig i oplæggerens rolle.

Alt i alt er der ikke andet at sige, at ÅFS var oppe mod et hold, der var stærkere i alle spillets facetter. Men der er alligevel positive sekvenser, man kan tage med sig til de kommende kampe.
Første udfordring er lørdag hjemme mod AaB Floorball, der ligeledes spiller i et meget højt tempo. Så om ikke andet – så var pokalkampen da en god forberedelse til weekenden.

Skriv et svar