ÅFS i pokalsemifinalen

Efter et nyligt 2-1 nederlag var der lagt op til revanche, da ÅFS onsdag aften tog til Esbjerg for at spille pokalkvartfinale. ÅFS stillede op med 12 markspillere og noget nær stærkeste opstilling. Kampe mellem ÅFS og Esbjerg bliver næsten altid afgjort i de sidste 10 minutter af kampen, så der var spænding i luften.

Kampen begyndte noget vaklende for begge hold. Stribevis af personlige kiks gav store chancer i begge ender, men begge keepere havde valgt at stå en god kamp denne sene aften. ÅFS satte sig dog hutigt på kampen og spillede sig frem til flere åbne tilbud. Godt halvvejs i 1.periode kunne udeholdet da også fortjent bringe sig på 1-0, da Jesper Bertelsen fandt en hel fri Jan Rise på bagerste stolpe. På trods af problemer med kvalme og opkast lige inden kampstart klappede Rise sikkert bolden i kassen. Med 5 sekunder tilbage af 1.periode kom Esbjerg tilbage i kampen, da den gamle ÅFS'er Christian Gram helflugtede en bold mod mål – bolden blev raget væk omkring målstregen men godt placeret dømte dommeren mål.

2.periode fortsatte med ÅFS i teten. Allerede efter knap to minutters spil bragte ÅFS sig igen foran ved Lars E. Bartels men Esbjerg svarede igen i det efterfølgende skift og stillingen var nu 2-2. Perioden ud dominerede ÅFS og burde have ført med et par mål inden sidste periode.

I 3.periode løb Esbjergs kræfter så småt op, og de begyndte at hænge lidt efter i tacklingerne. Det resulterede i en del udvisninger og efter 4 minutters spil af 3.periode kunne Anders Brøns score det forløsende mål for ÅFS i PP, assist Jesper Bertelsen. ÅFS slap dog ikke grebet om kampen og var tættere på 4-2 end Esbjerg var på 3-3. Mod kampens slutning bredte panikken sig desværre blandt ÅFS'erne og personlige brølere gav Esbjerg flere store chancer.
Med knap to minutter igen kulminerede aftenens drama. Et langskud fra Esbjerg gav en retur fra Morten Didriksen og bolden rullede under ham. Han får lagt sig på bolden men flere Esbjerg spillere appellerer for mål på trods af, at ingen rigtigt vidste, hvor bolden var. Der skal kun dømmes mål, hvis bolden uden tvivl er over stregen og derfor var det helt korrekt, at dommerens fløjte forblev tavs. Desværre for Esbjerg løb et helt hold på banen i troen på, at de havde scoret og vestjyderne fik en 2 min. udvisning for for mange spillere på banen. En mand i undertal formåede Esbjerg alligevel at lægge tryk på udeholdet, men stormen blev reddet af.

At sejren var fuldt fortjent kan der vist ikke pilles ved, og ÅFS er således klar til pokalsemifinalen. Hvem modstanderen bliver afgøres når Brønderslev og Midtjylland mødes i aften. Uanset resultatet af den kamp vil en finaleplads til ÅFS være en kæmpe sensation. Men som Hørsholm i øst har vist er bolden rund og alt kan ske…

Skriv et svar