ÅFS i semifinalen efter hård fight

Lørdag gæstede et noget vingeskudt ÅFS-hold København for at forsøge at spille sig i DM-semifinalen. På trods af afbud fra holdets to topscorere og skader samt sygdom hos ikke færre end 6 spillere var målet en sejr for dermed at afgøre serien i to kampe og undgå en overnatning i hovedstaden. Trænerteamet havde op til kampen tænkt kreativt, rykket lidt rundt på tropperne og samtidig rykket Ann-Carina Leegaard op fra 2. holdet. AC vender vi tilbage til.

ÅFS begyndte på to kæder og planen var som sidst at sætte sig på kampen fra start, men FFK ville det anderledes. Fra første fløjt kom et tungt FFK-tog buldrende i højt tempo og med vildskab i nærkampene som tog udeholdet fuldstændig på sengen. Samtidig havde dommerne lagt en ”rigtig slutspilslinje” hvor MEGET fysisk spil var tilladt – meget forfriskende og sjældent i damefloorball. Stor ros til de to som set over hele kampen leverede en flot indsats. ÅFS kunne i 1. periode på ingen måde få spillet til at fungere, pasningerne fungerede ikke, og driblinger var umuligt da der hele tiden var 2 FFK’ere for hver ÅFS’er. Alligevel stod ÅFS godt i forsvaret og kun efter et par frislagskombinationer formåede FFK for alvor at sætte ÅFS-målet under pres. I den anden ende kom ÅFS dog heller ikke til én eneste reel chance og perioden endte derfor 0-0.

For at få lidt tyngde fremme gik ÅFS op på 3 wingkæder fra 2. periodes start. Det hjalp dog ikke umiddelbart da FFK efter 35 sekunder kom på 1-0 da tidligere ÅFS’er Mette-Marie Sønberg dukkede op midt i klumpspil og prikkede bolden i kassen. De næste 10 minutter skruede FFK yderligere op for dampen i nærkampene, og havde held til at slå ÅFS-spillet i stykker. Alligevel kom ÅFS bedre og bedre med. Presset begyndte så småt at fungere og efter 10 minutters spil dukkede AC op og satte en løs bold i mål til 1-1 – debutmål! Resten af 2. periode havde ÅFS bolden mest men uden for alvor at komme til chancer mens FFK var lynende farlige på kontra og kun godt keeperspil forhindrede yderligere scoringer.

Inden 3. periode overvejede et noget bekymret trænerteam så småt hvilket vandrerhjem der skulle huse Århus-pigerne. Der var ikke optræk til at ÅFS denne lørdag skulle få spillet til at fungere og samtidig var FFK bare bedst i nærkampene. I et sidste desperat forsøg beordrede trænerteamet ”max. to berøringer” og det skulle vise sig at blive løsningen. Fra 3. periodes start satte ÅFS sig på bolden og samtidig flød spillet og presset fungerede. Allerede efter 3 min. kunne Marie-Louise Tøttrup bringe ÅFS på sejrskurs da hun via køkkenvejen med baghånden og én hånd på staven listede bolden ind bag FFK’s keeper. Efter 12 minutter kom ÅFS yderligere foran da Cindy satte et kontra i gang med godt udkast som Thea Henriksen satte i mål. Perioden ud blev FFK holdt fra chancer og samtidig var ÅFS tæt på flere gange men det blev ved de 3-1.

Kampen blev således vundet efter en helstøbt holdindsats hvor alle 13 markspillere og især Cindy Knudsen i målet samt Sanne Liltorp og Ann-Carina Leegaard bidrog afgørende til det endelige resultat. Skudstatistikken i 3. periode blev vundet med godt 10 afslutninger og vidnede om ÅFS dominans og sejren var derfor ikke ufortjent. FFK leverede alligevel set over de to kampe en god indsats hvor der blev fightet om hver en meter. Det var derfor også en totalt mørbanket og forslået flok Århus-piger som satte sig i bilerne og trillede hjemad. Forude venter nu en svær semifinaleserie imod de forsvarende mestre fra Frederikshavn Bulldogs. Første kamp spilles på hjemmebane mandag d. 5.april kl. 16.00 i ÅFS Centret.

Skriv et svar