ÅFS klar til Liga-bold

Opløsningen af Midtjylland Patriots efterlod en ledig plads i herrernes UMBRO Liga 08/09, som ÅFS som 2’er i 1.division blev tildelt og valgte at takke ja til. Oprykningen bliver en stor mundfuld for Århus-klubben både på og uden for banen. Vi har fået et par kommentarer fra bestyrelsen.

Ligaen – et lukket land
6+6 strukturen har siden sin introduktion i 2004 vist både styrker og svagheder. Især i Vest har strukturen medført en del problemer, da springet mellem 1.division og Ligaen er blevet uendeligt stort. Tilværelsen som nyoprykker har vist sig særdeles vanskelig og to sæsoner i streg er oprykker-holdet gået i opløsning enten som følge af store tæsk eller blot udsigten hertil. Med to oprykkere fra 1.division i den kommende sæson, ÅFS og AaB, er der udsigt til at denne statistik ændres.
Medlem af bestyrelsen og mangeårig ÅFS’er Lars Erik Bartels: ”Det bliver meget, meget svært at klare sæsonen igennem uden skrammer. Vi kommer sandsynligvis til at lægge ryg til en del stryg, men det tror jeg også at truppen er forberedt på. Vores succeskriterier er ikke nødvendigvis sejr i hver eneste kamp, og kan vi hæve vores niveau 10-15 % i forhold til sidste sæson, skal vi nok få point på kontoen.”
ÅFS var faktisk den sidste klub der, som nyoprykker i Vest, formåede at spille sæsonen til ende. Det bliver da også et delmål i sig selv denne gang: ”Det er en kedelig tendens at nyoprykkere har svært ved at begå sig. Det er et symptom på niveauet og ikke mindst seriøsiteten i 1.division, og vi vil da gøre alt for at undgå og skulle tilbage dertil.”

Justeringer af konceptet
I de øvrige liga-klubber har den organisatoriske udvikling igennem de sidste år været stor. Pengene er blevet større, trænerkapaciteterne bedre og trupperne udvidet og består som regel af 20+ spillere. ÅFS har med oprykningen måtte sande at klubben på mange af disse punkter halter langt efter det øvrige felt. Lars Erik og bestyrelsen er meget opmærksomme på denne side af sagen:
”Vi har ønsket at bruge oprykningen til at udvikle klubben og forholdene for vores bedste spillere. Skulle vi rykke ned, skulle der således gerne være noget at bygge videre på i fremtiden.”
Sæsonforberedelserne har således været brugt til at samle en trup, få et trænerteam på plads og sidst men ikke mindst den utaknemmelige opgave at skaffe haltid. Derudover har økonomien skulle styrkes ved at få diverse sponsorater arbejdet på plads.

Og lokalopgør…
Med oprykningen til ligaen kommer ÅFS igen til at stå overfor lokalrivalerne fra ÅEF. Lokalopgør, som har været savnet de sidste par år, selvom Skanderborg til tider har udgjort det for en fuldgod erstatning. Siden de sidste lokal-møder har klubben fra Århus-forstaden Hasselager gennemgået en større revolution. I ÅFS er der blevet skævet til denne udvikling med stor beundring.
”ÅEF er ikke længere et hold som slås for at undgå nedrykning men i stedet et hold, som spejder efter medaljer. Man kan kun have respekt for det kæmpe stykke arbejde TÅF har lagt i at udvikle deres liga-koncept. Med en velsmurt propaganda-maskine var de jo reelt set den første danske floorball-klub som gjorde brug af Internettets styrker. Når man tør at drømme stort og arbejde målrettet kan selv de vildeste illusioner med tiden blive til virkelighed.”
Om ÅFS har held til at arbejde målrettet efter deres store drømme vil den kommende sæson kunne løfte noget af sløret for. Det kortsigtede mål er klubudvikling, mens det langsigtede mål er at etablere klubben med et herre-ligahold.

Skriv et svar