ÅFS på førstepladsen.

Med en sejr ude over bundholdet Vissenbjerg spillede 1. divisionsherrerne sig op på 1. pladsen i 1. division vest. Sejren var aldrig i fare, men værterne fik desværre lov til at kæmpe sig tilbage i kampen i de sidste 10 minutter, som ÅFS faktisk tabte 4-2. Samlet var ÅFS dog klart bedst, og resultatet blev 5-9.

Med en sikker 8-0 sejr fra sidste opgør mellem de to hold i tankerne, var det et ÅFS hold med en stor favoritværdighed, der gik på banen mod bundholdet fra Vissenbjerg. Afbud fra Mads Skytte, Johan Dubbelman og Michael Buch betød dog en del omrokeringer, og da Jannik Isidor i kampens indledning fik en 2+10 minutters udvisning var, der kun en af de normale start-backer tilbage.
Dette skabte lidt indledende vanskeligheder, men ÅFS fik dog hurtigt sat sig på kampen – men dog uden at skabe de store målchancer. Der skulle derfor et overtal til for at bringe ÅFS i front. En kikset aflevering fra Anders Jensen fløj i en høj bue over forsvaret til bageste stolpe, hvor Anders Rognerud flot firsttimede bolden i nettet til 0-1. Inden periodepausen var rollerne byttet rundt, da Rognerud fandt Jensen i midtzonen med en sikker scoring til følge: 0-2.

Kort inde i 2. periode var 1. kæden atter på spil. Denne gang var det dog en mere uvant målscorer. Jannik Isidor fik en bold på kanten fra Jens Ørhøj og efter et par træk sendte han bolden i nettet til sæsonens første scoring. Vissenbjerg kom dog tilbage, da en løs bold blev sendt forbi Anders Sloth med nød og næppe – men ÅFS fastholdte kontrollen, og midtvejs i perioden øgede Lars Skytte til 1-4 i powerplay. Senere kom også Stig Isidor på tavlen, da et flot angreb endte med pasning fra Anders Jensen til Isidor, der sikkert eksekverede fra midtzonen til 1-5.

I tredje periode tabte ÅFS koncentrationen, og der opstod unødvendige boldtab og inkonsekvent forsvarsspil i for mange situationer. Alt gik dog den rette vej, da først Lars Erik Bartels og siden indskiftede Jesper Vangkilde assisterede Lars Skytte til 1-6 og 1-7.
Halvvejs i perioden førte et ÅFS powerplay først til en reducering på kontra fra værterne, og siden afsluttede Anders Jensen flot på et oplæg fra Jens Ørhøj til 2-8. Men herefter faldt ÅFS spillet helt fra hinanden, og det eneste lyspunkt fandtes, da Lars Erik Bartels flot forvandlede et udkast fra Anders Sloth til 4-9. Første point til Sloth.
De sidste ti minutter var absolut ikke tilfredsstillende, men ellers leverede ÅFS det, der skulle til for at sikre pligtsejren. Holdet overtog dermed rækkens førsteplads, da Hernings kamp mod Esbjerg blev udsat. Da ÅFS nu holder julepause, og Herning stadig mangler 2 kampe, tegner alt dog til, at midtjyderne vender tilbage til 1. pladsen inden årsskiftet.

Næste kamp spilles 9. januar kl. 14.30 i Esbjerg. Med en sejr vil ÅFS totalt tage afstand fra Esbjerg og Odense, og dermed lægge op til et spændende parløb med Herning om den direkte oprykning til Floorball-ligaen.

Points for ÅFS:
Anders Jensen: 2 + 2
Lars Skytte: 3 + 0
Anders Rognerud: 1 + 1
Lars Erik Bartels: 1 + 1
Jens Ørhøj: 0 + 2
Stig Isidor: 1 + 0
Jannik Isidor: 1 + 0
Jesper Vangkilde: 0 + 1
Anders Sloth: 0 + 1

Skriv et svar