ÅFS’ seje 2. damer nyder tilværelsen på toppen

Med hele 17 spillere klar til kamp og et tændt trænerteam var alle muligheder til stede for en god kamp. ÅFS var fyr og flamme fra start, og selvom spillet måske ikke var det pæneste, så var det dem i blåt, som ville det mest. Efter 10 minutter får norske Tora Haug med sin gode fysik fightet sig frem til kassen og scorer sit andet mål i bare 2 kampe. Bare 4 minutter senere må Viborg hive i nødbremsen for at forhindre endnu en scoring, og det giver et korrekt dømt straffeslag. Michaela Lovén står for presset og sætter usvigeligt sikkert bolden ind bag Viborgs velspillende keeper. 2-0 til ÅFS og sådan ender perioden også.

Anden periode fik Viborg lidt mere overtag og efter bare 3 minutter kom de i overtal efter Lene Ludvigsen får en udvisning. Boxplayet står dog solidt, og Viborg får ikke noget ud af de 2 minutter. Halvvejs i perioden får Viborg reduceret, og kampen var nu helt åben igen.

ÅFS var opsatte på at holde føringen til slutfløjtet, så de sidste 20 minutter skulle der kæmpes igennem. Vi gik ned på to kæder, og chancerne udeblev heller ikke. Viborg jagtede dog det udlignende og pointgivende mål. Efter 11 minutter kom vi for alvor under pres, da Marie Zwergius får en 2 minutters udvisning for spil med hovedet. Igen står ÅFS godt i boxplayet og får erobret bolden flere gange, så Viborg får ikke rigtigt noget godt ud af overtallet. Lidt efter er Viborg igen nødt til at hive i nødbremsen og ÅFS får straffeslag. Denne gang er der ikke mål i Michaela Lovéns stav, og det efterfølgende powerplay er målløst.

Kampen ender 2-1 og giver en fortjent sejr til ÅFS, der viste at fight og fysisk spil kunne knække det rutinerede tophold fra Viborg.

Kampens spiller blev Michaela Lovén, der med et straffeslagsmål og stenhårdt arbejde kampen igennem – især i forsvaret – satte et flot aftryk på kampen.

Skriv et svar