ÅFS sejr i 1. kvartfinale

ÅFS Floorball – Hafnia FC 4-3 (1-0, 0-2, 1-0) OT: 0-0 P: 2-1

ÅFS Floorball havde i optakten til kvartfinalekampen mellem ÅFS og Hafnia lagt op til et floorballdrama. Og et højspændt drama blev det. Kampen blev således tæt og hård og fandt først sin vinder efter sudden death og straffeslag.

Kvartfinalens 1. periode startede blødt med to forholdsvis afventende forsvar og lidt løse chancer til begge hold. Hafnia blev dog stille og roligt mere nærgående og havde flere gode chancer for at bringe sig foran, men en velspillende Mai-Britt ”Mur” Pedersen holdte gæsterne fra fadet. I stedet var det ÅFS’erne der på et rigtig flot gennemspillet angreb bragte sig foran ved Henriette ”Baghånd” Pasgaard, assisteret af Cecilia ”Landstræner”Garibaldi. Det vakte jubel i det velbesøgte ÅFS center. Jubelen varede dog ikke længe, da Hafnia kort efter blev tilkendt et straffeslag. Det skulle den rutinerede Vicky Samuelsen eksekvere. På stregen var Mai-Britt Pedersen imidlertid fokuseret, og hun fik presset Hafnia skytten ud i en spids vinkel, hvorfra hun måtte se sit forsøg prelle af på overliggeren – til stor jubel for hjemmeholdet. ÅFS holdte således fat i den spinkle føring perioden ud til trods for flere farlige Hafnia afslutninger.

Fra 2. periodes start kom Hafnia lidt længere frem på banen og forsøgte at lægge pres på ÅFS opspillet. Det havde de imidlertid ikke den helt store succes med, og ÅFS spillet lod således til at køre bedre end i 1. periode. Det til trods så var det Hafnia, der fik bragt balance i regnskabet med en resolut afslutning på en god tværpasning. Kort efter havde Hafnia endog held til at bringe sig foran, da en bold, der blev lagt på mål fik lov til at passere hele vejen i mål. ÅFS bevarede dog roen og fortsatte de gode takter for perioden. Det førte til flere store chancer, der desværre ikke blev omsat til mål.

Nede med 2-1 forsøgte ÅFS fra starten af 3. periode at lægge et højere pres på Hafnia – med stor succes. ÅFS wingerne erobrede masser af bolde og skabte uro i de bagerste Hafnia geledder. Det gav en overvægt i spil og chancer til ÅFS, mens Hafnia pigerne så mere og mere trætte ud og primært levede på kontra. Mod slutningen af sidste periode havde ÅFS endnu ikke høstet frugt af deres anstrengelser, da gæsterne blev ramt af en udvisning. I powerplay forsøgte Stine ”Captain” Lausten sig med et fladt skud, der mellem venner og fjender fandt vej til de befriende masker bag Hafnia keeperen. ÅFS havde udlignet! 2-2 stod der også ved slutfløjtet og kampen skulle ud i 10 minutters Sudden Death.

Med ÅFS ovenpå efter den sene udligning og hvad der lignende et træt Hafnia hold, var chancerne for ÅFS umiddelbart gode. De startede da også bedst med et stormløb mod Hafnia målet, men herefter tog gæsterne over og var temmelig dominerende i den ekstra spilletid. ÅFS var kun farlige i glimt, mens Hafnia derimod formåede at køre bolden godt rundt om de hårdtarbejdende men efterhånden slidte ÅFS’ere. Det blev til flere nærgående Hafnia forsøg men efter de 10 minutters spil var stilling såvel som spænding fortsat intakt.

Den nervepirrende straffeslagsafgørelse åbnede med et forsøg af Stine ”Elkjær” Lausten, der fra nært hold bankede bolden over mål. Herefter var rollelisten den samme som ved straffeslaget under selve kampen: Vicky Samuelsen mod Mai-Britt Pedersen. Desværre tog Hafnia pigen revanche og satte bolden sikkert i kassen. Dernæst var det Marie Louise ”Traktor”, Tøttrup der stod for tur. Efter en vellykket finte måtte hendes forsøg nøjes med stolpen. Hafnia kunne således bringe sig afgørende foran, men heldigvis glimrende Mai-Britt Pedersen på stregen. Marie ”Shooter” Pedersen kunne således udligne, men desværre trak Hafnia keeperen en mesterlig redning op af ærmet. Næste Hafnia pige måtte ligeledes bukke sig for godt målmandsspil, og så var det ”Distræte” Diana Olesens tur til at tage kampen op mod det forheksede mål. Som altid distræt til det sidste havde Diana ikke lige tænk på, hvordan hun skulle få bolden i nettet og i nødens stund tyede hun således til en veludført skovl, der trods alt sad sikkert i nettet. ÅFS havde udlignet til 3-3 og spændingen i hallen var fyldt til bristepunktet. I den næste duel mellem Mai-Britt Pedersen og Hafnia hev ÅFS keeperen endnu en fantom redning op ad ærmet, og ÅFS var således for alvor med i kampen igen. Sidste skytte for ÅFS’erne var Henriette Pasgaard, der endnu engang fandt vej til nettet med baghånden og efterfølgende blev overfaldet af hele flokken af jublende ÅFS piger. I ren iver, glæde og forglemmelse havde de rent glemt, at Hafnia endnu havde et forsøg tilbage – undskyld. Intet var altså afgjort endnu – Hafnia havde endnu et rendez-vous med Mai-Britt Pedersen. Muren holdte imidlertid tæt endnu engang og så kunne ÅFS’erne atter en gang strømme ind på banen, og fejre den ubestridte sejrherre, Mai-Britt Pedersen.

En højtbetalt Hollywood-manuskript-forfatter kunne ikke have skrevet det bedre. Efter godt 2 ½ times fight og drama kunne ÅFS’erne strække armene i vejret og juble hæmningsløst over en sejr på 4-3. Kvartfinalen blev en fysisk hård kamp, hvor begge hold kæmpede bravt og måtte tage imod slag og hårde tacklinger. ÅFS’erne viste fantastisk fight, moral og spilleglæde og sikrede sig derigennem et godt udgangspunkt før kampen på lørdag i Sundbyøster hallen på Amager kl. 16.30. Med en sejr vil ÅFS for første gang siden 2004 stå i en DM semifinale, mens et nederlag medfører en 3. kamp dagen efter – samme tid, samme sted.

Skriv et svar