ÅFS tabte slaget om 2.pladsen

ÅFS var bedst i første periode. Måske lidt overraskende for hjemmeholdet lagde ÅFS et højt pres hvilket gav mange nemme bolderobringer og tilfældige chancer. ÅFS kom helt naturligt foran ved Maria Rasmussen (ass. Fischel) efter 7 minutter men kort efter var AaB sjældne gæster i angrebszonen og kunne med vanlig skarphed straks gøre det til 1-1. Perioden gik efterfølgende ind i en noget kaotisk fase: 3 udvisninger og 2 brændte straffeslag på under 2 minutter kulminerede da en udvist AaB-spiller trådte på banen før udvisningens udløb. Dommerne kendte ikke reglen og efter 10 minutter diskussion kom de noget uforståeligt frem til at AaB’eren skulle tildeles nok en 2’er. Den korrekte dom havde været en M2 og ÅFS nedlagde protest i situationen. ÅFS kom bedst ud efter det lange spilstop og Mia Østerhaug scorede efter et flot soloraid til 2-1 til ÅFS. 

I 2.periode smuldrede ÅFS-presset, der blev opsnappet for få bolde og AaB spillede sig igennem til flere åbne muligheder. Udeholdet var stadig farlige på kontra og direkte angrebsspil og efter en lang præcis aflevering fra Tina Quist gjorde Jeanette Juul (måske Thea) det til 3-1. Desværre blev ÅFS ramt af et velkendt tema fra AaB-kampene da et skud på vej over mål ramte en ÅFS-back i brystet og sejlede i mål. ÅFS kunne heldigvis lukke og slukke perioden igen da Mia Østerhaug efter en flot PP-kombination satte en præcis pasning fra Thea Emsen i tomt mål. 

Foran 4-2 og med kampen under kontrol trak ÅFS sig lidt tilbage på banen i 3.periode. Som det desværre af og til sker i tætte kampe blev ÅFS passive og bange for at spille. Samtidig var AaB i hopla og spillede bolden hurtigt rundt. Kort inde i perioden reducerede AaB til 4-3 og kunne i PP gøre det til 4-4 med 12 minutter igen af kampen. Kampen ud var AaB spildominerende og ÅFS måtte virkelig arbejde for at forhindre hjemmeholdet i at afgøre kampen. I kampens sidste minut var ÅFS i flere omgange særdeles tæt på at afgøre kampen mens AaB sluttede af med en gigantchance få sekunder før tid. Chancerne blev dog brændt og kampen skulle i overtid. 

Kort inde i overtiden stjal Thea en tværpasning og kom af sted i en friløber. AaB-keeperen kom godt ud af målet og bremsede chancen med en glidende tackling. Om keeperen gled ud af feltet eller lagde sig uden for feltet var vanskeligt at sige. Der var ikke tvivl hos dommeren, 2 minutters udvisning men noget uforståeligt; intet straffeslag. ÅFS tog en timeout for at få de sidste aftaler på plads, men fik i de efterfølgende 2 minutter aldrig bolden til at køre. Der var simpelt hen udsolgt og efter udvisningen fik man aldrig muligheden for at skifte ud før AaB fuldtallige kunne lukke og slukke til kampens resultat 5-4.  

Få marginaler havde givet sejren til udeholdet men den sidste kølighed og rutine i de afgørende situationer var der bare ikke. 2.pladsen er dog ikke helt afgjort. ÅFS har både muligheden for at nedlægge protest for at få en omkamp eller at slå Outlaws på hjemmebane. Om det siger Lars Erik Bartels: ”Det afgør vi tirsdag. Som udgangspunkt er det dog ikke på skrivebordet vi ønsker at sikre os 2.pladsen. Det ville være noget federe at gøre det ved at slå Outlaws.”  

Skriv et svar