Årets ÅFK’er 2019

Ud over Marselisborg Cup afslutter vi sæsonen med en turnering, hvor spillere fra klubben kæmper om retten til at kalde sig ”Egnsmester”. På tværs af hold, delt op i by og egn, spilles små kampe, 3 mod 3, i TST. Efterfølgende fejres sæsonen med en lækker middag og en god fest, hvor aftenens højdepunkt er kåringen af Årets ÅFK’er.

Baggrunden for Årets ÅFK’er indebærer en særlig ildsjæl, der har ydet en ekstra indsats i den forgangne sæson. Bestyrelsen stemmer internt på tre kandidater, der har gjort sit ekstra bemærket – både på floorballbanen, frivilligt og socialt. Læs her hvem årets vinder blev, og hvilke to ÅFK’ere, der var nomineret:

Vinder: Andreas Krogh Bendixen

Når vi snakker om ÅFKs succes i ungdomsafdelingen, må vi ikke forglemme Andreas. Han har om nogen en andel i den store fremgang, da han til stor tilfredsstillelse har været ungdomstræner de sidste tre år; først to år på U11 og et år på U13. Der er ingen tvivl om, at han har været en vigtig brik i ungdomsarbejdet, for han har været med til at give glæden ved floorball videre til børnene og sikret en stabilitet og tryghed på holdene. Det er uden tvivl noget, der gavner børnene og er med til at fastholde dem i klubben. Heldigvis har Andreas sagt ja til også at være træner igen næste år, så det fortsætter minimum en sæson endnu. Derudover har Andreas i flere år været en afgørende faktor på 1. herre, hvor han år efter år har udviklet sig. Især i år har Andreas taget et kæmpe spring og har været en af holdets absolutte bedste.

Derudover har Andreas flittigt hjulpet til forskellige arrangementer i løbet af sæsonen. Han har hjulpet til DHL Stafetten og løb i ÅFS Centret, og i sit virke som ungdomstræner har han også været med til KidzLiga og tilbragt en hel weekend til Landsstævnet i Frederikshavn. Og de gange, hvor han også har hjulpet til med at uddele SPOT, kan efterhånden ikke tælles på en hånd. Senest ydede han også en kæmpe indsats under MBC, hvor han knoklede hårdt fra morgen til aften – også selvom han sidst på sæsonen blev alvorligt skadet med en korsbåndsskade.

Kort sagt: Andreas er der bare altid, når det gælder, og når man har brug for hans hjælp. Derfor var han også nomineret som Årets ÅFK’er 2018, hvor han ikke vandt prisen. Helt utroligt er Andreas’ arbejde kun steget det seneste år, og derfor er der ingen tvivl om, at prisen som Årets ÅFK’er 2019 skal gå til Andreas Krogh Bendixen. Tak for dit evige høje humør, dine uendelige arbejdskræfter og dit gåpåmod.

Nomineret: Anne Sofie Thaarup

Derudover var Anne Sofie Thaarup fra 1. Damerne nomineret for hendes fantastisk arbejde med ungdom de seneste 2,5 år. Hendes indsats har været led i en vækst i ungdomsafdelingen, hvor vi lige nu har 60+ medlemmer. I sæsonen 18/19, har Thaarup, udover sin kæmpe indsats i ungdomsafdelingen, også været en vigtig spiller for 1. damerne, og både gået forrest på og udenfor banen. Hun repræsenterede Danmark til VM-kvalifikationen i februar og afsluttede tilmed sæsonen med en fortjent plads på Årets Hold. Nu trækker hun sig tilbage fra Bestyrelsen, og videregiver sine learnings til Louise, der fremover skal sikre udviklingen. TAK for din uvurderlige indsats for klubben.

Nomineret: Thomas Kvist

Det er aldrig sjovt, når en træner pludseligt stopper midt i sæsonen, men det oplevede vi i efteråret på U11 holdet, hvor +20 medlemmer render rundt. Derfor var det en hastesag at finde en ny træner, og her vi utrolig heldige med, at Thomas Kvist takkede ja til tjansen. Selvom det kom så pludseligt, har vi i den grad kunnet mærke, hvor meget han brænder for rollen. For Thomas er det ikke bare afvikling og en pligt, han skal klare, men især udvikling, hvilket viser sig i de mange tanker, som Kvist gør sig for at udvikle på holdet. Han har virkelig løftet opgaven til stor tilfredshed hos Bestyrelsen, og derfor er det også glædeligt, at han fortsætter næste år. Derudover er Kvist utrolig rar at være i selskab med uanset om det er til Vola Cup eller i hallen i TST, og han møder alle med et smil. Tak for altid at træde til, dit fantastiske humør og din bærende indsats i klubben.

/Bestyrelsen