Årets første DM-vindere kåret i ÅFS Centret

Lørdag dannede ÅFS Centret rammen om årets finalestævne i Old Boys floorball. 110 spillere årgang 1973 eller ældre fordelt på 10 hold fra alle landsdele havde sat hinanden stævne i et større stævne over 28 kampe.

Holdene var inddelt i to puljer som blev afviklet i hver sin hal. Fortjente puljevindere blev Herning og Herlev. Sidstnævnte satte sig på pulje-tronen efter at have leveret et spektakulært comeback undervejs mod Frederikshavn Bulldogs, da sjællænderne i de døende sekunder vendte et truende 1-2 nederlag til en 3-2 sejr. Efter de indledende kampe stod det også klart at Team Århus, som havde haft det svært, og de tidligere mestre fra Aalborg Flyers måtte rejse tidligt hjem. Særligt ”Flyers” røg ud på mindst mulig margin, da Vanløse havde vundet det indbyrdes opgør.

De 4 kvartfinaleopgør stod mellem Herlev-Vanløse, FF København –Lokomotiva Århus, Herning-ÅFS og Frederikshavn Bulldogs-Team FloorballFYN. Tre af kampene forløb med problemfrie favoritsejre mens kampen mellem Herning og ÅFS blev mere spændende. ÅFS førte 2-1 med 3 min igen men et tungt Herning-pres gav bonus og kampen blev vendt og vundet med 3-2.

De to semifinaler Herlev-Lokomotiva Århus og Frederikshavn Bulldogs-Herning blev to spændingsmættede og seværdige kampe mellem fire meget lige hold. Herlev og Frederikshavn Bulldogs trak de længste strå begge med 1-0-sejre, men i begge kampe kunne større skarphed foran mål hos de tabende hold have givet et helt andet resultat.

Bronzekampen Lokomotiva Århus-Herning blev dagens spændingsmæssige højdepunkt. Herning begyndte bedst men efterhånden overtog ”Loko” mere og mere af spillet. Stillingen efter den ordinære spilletid var 1-1 og holdene måtte ud i 5 min. ekstra spilletid. Selvom dagen gik på hæld formåede de gamle ben at spille flot offensiv floorball med flere kæmpe chancer i begge ender. Hernings langsskudsdrøn på indersiden af trekantssammenføjningen var dog det tætteste de to hold kom på en scoring. I stedet måtte holdene ud i straffeslag og da en velspillende Århus-keeper plukkede alle Herningforsøg og det samtidig lykkedes ”Loko” at score på et enkelt var bronzemedaljen afgjort.

Finalen mellem Herlev og Bulldogs blev en anelse mere taktisk med en væsentlig mere kontrolleret offensiv. Herlev virkede mest skarp og lidt mindre mærkede af dagens strabadser, og det var derfor fuldt fortjent at de kunne bringe sig foran 1-0. Bulldogs kæmpede sig dog fint tilbage og kunne på et smukt vip over en fremstormende Herlev-keeper bringe balance i regnskabet igen. Nok engang satte Herlev sig på spillet og med 4 minutter igen kom den afgørende scoring. Herlev bevarede koncentrationen kampen ud og kunne fortjent kåres som Danmarks Mestre i Old Boys floorball 2006. En lang dag med en fremragende omgang floorball var overstået.

ÅFS Floorball takker alle deltagere ikke mindst de 8 dommere og de mange frivillige hjælpere som gjorde stævnet til en god oplevelse for alle.

Skriv et svar