Årets Forening 2018 udflytter hold til Samsø

Fra sæsonen 2018/2019 har Århus Floorball Klub tst besluttet at udflytte dele af klubben og oprette et
satellitprojekt på Samsø. I samarbejde med DGI er det fra sæsonstart meningen, at 1.herrer og 2.dame skal træne én gang ugentligt på den smukke ø. Til planen siger bestyrelsformand Lars Erik:

”Udflytning er en genialitet. Det er gratis og betyder på ingen måde tab af kvalitet. Selvfølgelig skal vi som folkeoplysende forening tage del i dette anti-elitære vinderprojekt. Det første år vil vi træne på øen, men allerede fra sæsonen 19/20 overvejer vi at afvikle ligakampe på øen, så Floorball Danmark i sandhed kan blive landsdækkende.”

Og der er masser af fordele ved idéen, hvis man spørger formanden.

”Vi har siden 1995 ventet på kommunal haltid i Aarhus uden held. MEN; allerede i 2030 vil Kattegatbroen stå færdig og idrætshaller på Samsø være let tilgængelige. Så set i det tidsmæssige perspektiv er det en kortsigtet investering, hvor det gælder om at være ”first-mover” – ikke ”first-follower”!”

Med hensyn til ulemperne er ÅFK optimistiske:

”Vores spillere er ikke forkælede og tager helt sikkert turen over. Vi har aftalt med Samsø Færgerne, at vi hjælper med at bære varer ombord og fået lov til at løbe på bildækket. Sejlturen fungerer således både som opvarming og styrketræning – til gengæld sejler vi gratis.”

Da aarhusfloorball.dk spørger til rekrutteringsmuligheder af nye spillere, svarer Lars Erik lidt irriteret.

”Siger I da, at der ikke er floorballspillere på Samsø? Det er vist en gang storbysnobberi; der er masser af uspoleret talent på øen. Ellers ville al udflytning, også i staten, jo være vanvittigt!”

Også lokalsamfundet bakker op om det nye initiativ. En anonym, lokal kilde antyder at både Samsø Kartoffel og roekonsortie, Samsø Rødbeder og Samsø Vindenergi har vist interesse for at støtte projektet økonomisk. Og en samlet gruppe af lokale vil arbejde for, at der indbygges en floorballhal i bropylonerne under parolen: ”Floorball i broen – skaber ro, i roen”.

Alt i alt et stærkt projekt for et genoprettet ”Floorball Danmark i balance” – vi glæder os til at følge det.