Aarhus skyggelandshold slår til!

De sidste par kampe mod Frederikshavn og Brønderslev er endt med nederlag for Mini og Stigs tropper. Men Mini havde lavet det, han laver hver aften: Udtænkt en plan for, hvordan vi kunne slå Helsingør. Et nyt system! 1-2-2 med et anker nede i forsvaret og flere fremme til at forsvare “slot områderne”.

Vi tog 13 mand afsted, inklusiv 2 trænere, mod Helsingør lørdag morgen. Der manglede et par profiler i de 2 Chattertons, Hygge, Viborg, Alderspræsidenten Uffe m.fl. Heldigvis havde ÅFK en landsholdsspiller med. Niklas Perto er nemlig udtaget til skyggelandsholdet sat af Steen Houmann med begrundelsen: “NP-effekten har flere gange spillet en afgørende rolle for ÅFK i denne sæson – specielt på A-bar”.

Opvarmningen startede egentlig halv dårligt. Nejlund havde glemt sine shorts og måtte trække i tætsiddende tights – til stor jubel fra de middelaldrende kvinder i hallen. Gulvet i Helsingør klistrede og som Stig pointerede:” Vi er forbi det rige Nordsjælland” så luksus var der ikke meget af, selvom insiderviden altid er godt. Masser af tabte bolde i vores ende, mens der var god fart i den anden ende, hvor Helsingør varmede op.

En mand på holdet var frustreret over ikke at blive udtaget til Skyggelandsholdet: Vinoth. Han skulle senere vise sig at blive en mareridt for Helsingør. Allerede efter 50 sekunder scorer Vinoth 1-0 til ÅFK, som for en gangs skyld ikke skulle jagte en føring. Det var en underlig fornemmelse og Mini overvejede kraftigt at tage en timeout for lige at få ro på, men i stedet fik han talt bænken til ro:” Drenge – jeg ved godt I ikke er vant til at føre floorballkampe, men det er helt normalt. Helsingør kan ikke trække jer i retten for #Metoo” (Dette var ikke Minis ord præcist, men mere en implicit forståelse, der var mellem trænere-spillere). Efter 10 minutter spiller ÅFK sig fremragende igennem med en flot bold til Vinoth fra Walid, som så sender den videre til Niklas, der køligt skubber den ind. Ren is. 2-0. Udover Nejlund, som trak en 2 minutters, så kom Helsingør ikke til ret mange chancer i 1.periode. De havde et enkelt skud, men den havde TB helt styr på – han flyttede kroppen over i den ene side, spilleren fra Helsingør skyder i den anden side (hvor TB ikke er), men snydt – TB smider hånden op og redder bolden. TB baitede ham hele vejen, det er som at se Gustav blive knifet i CS – han tror, han har en, men nope, og så knifer man ham lige. Gustav plejer at brokke sig med “Du snød, du kiggede skærm” – lidt samme reaktion havde Helsingørspillerne, som var frustrerede over, de ikke rigtig skabte noget.

2. periode skulle blive en helt anden kamp. Helsingør, hvis publikum begyndte at heppe, så snart holdet havde bolden, kom til mange flere chancer end i første periode. ÅFK var svineheldige ikke at lukke et par kasser ind i den her periode. Rolands Reinson scorede periodens eneste mål til 3-0 et kvarter inde i anden periode assisteret af Andreas Bendixen. Denne kombo skulle senere vise sig at slå til igen. Nu hvor undertegnet skriver opdateringen, skal det også lige nævnes at Andreas fik en ren sukkerbold fra Jacob, som egentlig burde være noteret for 1/2 assist, men fred være med det! I denne periode diskede TB op med redninger i alle mulige afskygninger. Et eksempel fra kampen er hans såkaldte “Beer-pong redning” – forestil dig, du skal kaste en bordtennisbold i ping-pong, sådan reddede TB en bold i kampen. Spørg mig ikke hvordan. Helsingør havde ikke meget at glæde sig over denne periode – hvilket egentlig gjorde TB lidt trist til mode. Derfor fik han “The Stig” til at rette hans kasket bag mål – til stor underholdning for hjemmepublikummet, så fik de også lidt at smile af på en kold lørdag i januar. Hvor end ÅFK og Hold Trold kommer hen spredes der glæde!

3. periode forløb noget bedre. Walid fik et ordentligt trælår, så coach Mini måtte ind på banen. Hele 3 store 100 % chancer havde Mini i kampen – ingen af dem gik ind. Victor, holdet yngste spiller, kom med en skarp udtalelse omkring træneren “Ja altså man kan godt se, han er ved blive gammel, for et par år siden havde han sat dem ind. Er han ikke ved at være nær de 50 år?”. Bestemt ikke en udtalelse Mini var begejstret for, da han efter kampen fik serveret den af en ÅFK spiller. Tilbage til kampen: Kort inde i 3.periode scorer Vinoth til 4-0 assisteret af DB. En fed streg under, at han er berettiget til at skyggelandsholdet. Vinoth – hvis jeg udtog et skyggelandshold, så ville du være med!
Det blev også til 5-0 ved Rolands. Det sidste mål ÅFK scorede var nok kampens mål – eller sådan fik Victor det i hvert fald til at lyde bagefter. Hvis vi tager de objektive briller på, forløb målet sådan her:
Helsingør trak målmanden, Victor erobrede bolden på egen banehalvdel, prøvede at spille den ned langs banden, men uheldigvis får han skru i den, hvorefter den lige præcis dumpede inden for stolpen – mål! Et fint mål, men måske ikke århundredes mål. TB havde aldrig holdt målet rent i en kamp før. 2 gode folk som Vinoth og Chris, der går meget op i, at traditioner dem skal man ikke bryde, forærer lige Helsingør et mål til sidst – bare for at holde traditionen med at lukke mål ind i live. 6-1 endte kamp til ÅFK. Sejr!

På vejen hjem, som var noget sjovere end sidst, blev det til et par interessante diskussioner / udtalelser / brok. Her præsenteres et par overskrifter:

1. Walid kører ikke med sikkerhedssele, fordi det ikke altid er mere sikkert end at køre uden. Lang diskussion.

2. Victor synes, det er hårdt at stå i Tivoli ved æbleskiveboden, hvor de kun sælger æbleskiver. Engang havde han nemlig en stum kunde, der kun kunne tegnesprog. Ja Victor, når manden viser 2 fingre og peger på æbleskiverne i en bod, der kun sælger æbleskiver, ja så kan kundekontakt også være svært.

3. Mini fik sig en sludder ved en halvfordrukken gammel mand om hvilken drink, der smagte værst.

4. Chris med en kontroversiel udtalelse:” Jeg vil hellere drikke rejevand end Pepsi”.

Efter dagens præstation kan Steen Houmann godt genoverveje sit skyggelandshold. Der er helt klart et par ÅFK spillere, der sagtens kunne komme på efter i dag!

Stats: Vinoth 2+1, Rolands 2+0,  Andy 0+2, N. Perto 1+0, Victor 1+0, DB 0+1