Ændringer i turneringstruktur 14/15 for 1.div herrer, liga damer og 1. div. damer

1. division herrer – vest
Da der kun er 3 tilmeldte hold til 1 div. vest er der desværre ikke grundlag for at opretholde 1. division ,og de resterende hold bliver derfor også ned i 2. division.

DaFU har vurderet, at der sportsligt ikke vil være tale om en væsentlig forringelse, da en del af sidste års 1. divisionshold jo vil være at finde i rækken + at der i forvejen er en række stærke 2./3. hold i rækken.

Økonomisk betyder det en besparelse i turneringsgebyret.

I første omgang gælder ændringen af strukturen kun for kommende sæson 14/15.

Liga damer og 1. division damer – vest
I den forgangne sæson har der blot været 4 hold tilmeldt liga damer vest og med udsigten til blot 3 tilmeldte hold næste sæson, har det været nødvendigt at lave justeringer.

I den kommende sæson bliver liga og 1. div. derfor lagt sammen i en damerække med 11 hold, der alle spiller et indbyrdes opgør mod hinanden i efterårssæsonen. De 4 bedste i efteråret spiller i foråret dameliga, og afgør indbyrdes, hvilken placering, de tager med over i slutspillet. De resterende 7 hold spiller 1. division. Point fra efteråret bliver ikke taget med i forårets rækker, og alle hold får 6 kampe i foråret (+ slutspil for liga damer).

Klubberne i både liga- og 1. division har været med i dialogen omkring denne struktur, og ovenstående var den bedste af de løsninger, der kom på bordet ud fra en betragtning om at gøre, hvad der var bedst for damefloorball i vest. Der er desuden iværksat et par initiativer, der skal mindske uligheden mellem toppen af ligaen og bunden af 1. div.

I første omgang gælder ændringen af strukturen kun for kommende sæson 14/15.

Skriv et svar