Ærgerligt nederlag for førsteholdet.

ÅFS Floorball tabte 2-3 i en tæt kamp mod Herning, der var heldige med sejrsmålet.

Desværre for ÅFS Floorball blev det heller ikke i denne weekend, at holdet fik sin første elitedivisionssejr. Det blev i stedet til et knebent nederlag på 2-3 mod slutspilskandidaterne fra Herning.

Første periode var ganske lige og begge hold kom til en mængde chancer, dog andrig de helt store. Men 45 sekunder før pausen gik en ÅFS back fejl af en løs bold, og hjemmeholdets Jesper Jensen åbnede scoringen til 1-0.

I anden periode var det et helt anderledes tændt Århushold, der løb på banen. Der blev nu virkelig fightet igennem, og Herning måtte tage ufine metoder i brug, hvilket bragte powerplaykæden på banen. Og de skulle kun bruge 15 sekunder før end bolden var hakket i nettet – målscorer Christian Engelsen assisteret af Nicolai Skjøtt.

Desværre svarede Hernings anfører og lillebror til ÅFS' målscorer, Henrik Engelsen hurtigt igen med en solotur til ny føring på 2-1. Men det gode spil fra århusianern var ikke væk, og om det var det, eller en dommerkendelse, der gik ham imod skal være usagt – i hvert fald måtte hjemmeholdets førstekeeper Kaj Jensen en tur i straffeboksen for at afsone to plus ti minutters udvisning, hvilket kastede den kun 16-årige Anders Sloth hovedkuls ind i kampen. Og han fik aldrig fodfæste i perioden, for efter bare 40 sekunder måtte han hente bolden ud af buret. Manden bag powerplay målet var Poul Nyborg med assist fra Mads Skytte.

Resten af perioden var præget af hele fem udvisninger, så det var småt med det finpolerde floorballspil, men i stedet fik publikum masser af fight for entrépengene, mellem to hold, der nægtede at give sig. Og efter chokmålet spillede Anders Sloth i Herning-målet sig gevaldigt op, ligesom Kenneth Thomsen hos ÅFS havde en af sine bedre dage.

I den sidste periode virkede det lidt som om, at gassen var gået af ballonen hos begge hold. Både Herning og ÅFS stillede med bare 12 markspillere, så man var nødsaget til at spille med to kæder. Det bevirkede at tempoet faldt, og der kom flere tekniske fejl. Og desværre var Herning de eneste til at udnytte en af disse til slutstillingen 3-2. Dog var der blandt publikum og ÅFS-spillerne bred enighed om, at bolden, efter at have ramt først den ene stolpe og så den anden, aldrig havde passeret målstregen. Men ud over denne svipser dømte de to dommere Ivan Jensen og Torben Rafn og rigtig god kamp.

– I dag spiller det flotte spil, som vi ved, vi kan, sagde cheftræner Michael Andresen efter kampen. Desværre mangler vi heldet eller kynismen i de afgørendee situationer. Og så er to kæder nok for få til at vi kan holde et højt tempo hele kampen igennem, for det er det, der skal til, når et gammelt og rutineret hold som Herning skal besejres.

Næste opgave for ÅFS' eliteherrer bliver lokalopgøret mod Team Århus, der samtidig er et prestigeopgør uden lige. Kampen spilles på lørdag kl. 15.00 i Århus Firmasport, der i dagens anledning peppes op på mange fronter. Samme dag er der ligeledes lokalopgør i første og anden division, ligesom damerne tørner sammen i deres elitedivision.

– På lørdag spiller vi den kamp, som vi alle glæder os mest til i denne sæson, fortæller Kristian Hansen, der kom til ÅFS før denne sæson fra netop Team Århus. Her er alt om tabeller og point glemt. Det gælder æren, stoltheden og håneretten det næste halve år.

Skriv et svar