Ærgerligt pointtab til ÅFS 1 – ladies edition

ÅFS Floorball – Esbjerg Sharks 2-2 (1-0,1-1,0-1)

1. damerne tog lørdag eftermiddag imod pokalmestrene fra Esbjerg Sharks i en kamp om 3. pladsen i liga vest. Sidst Esbjerg lagde vejen forbi ÅFS centret blev det til et smerteligt nederlag på 1-8 til ÅFS’erne, så der var noget at revanchere for hjemmeholdet.

ÅFS damerne fik da også en lovende start på kampen og udviste samme tænding og fight, som i sidste weekends opgør mod FC Outlaws. Der blev lukket godt af bagude og spillet frem ad banen fungerede langt bedre end i de to foregående opgør mod hajerne fra Esbjerg. ÅFS kunne derfor fortjent bringe sig foran 1-0 efter blot 5 minutters spil, da Thea Henriksen fandt en fri Diana Olesen ved bagerste stolpe. Selvom der var chancer i begge ender med en overvægt i spil til ÅFS’ side faldt der ikke yderligere scoringer i perioden.

I 2. periode fortsatte ÅFS de gode takter og spillede sig gang på gang forbi Esbjerg presset. Der blev spillet flot frem til Esbjergmålet, men på det sidste stykke vej i mål manglede ÅFS’erne den afgørende skarphed. I stedet bed Esbjerg fra sig og fra en skarp vinkel fik de sat bolden flot i mål til 1-1. Heldigvis svarede ÅFS igen inden periodens udløb. Ved et frislag ved banden var Esbjerg sene om at få sat en mur, og Marie Louise Tøttrup udnyttede chancen til efter mange kampes måltørke atter at sætte efter topscoreværdigheden og det eftertragtede guldpandebånd. Stillingen ved periodens udløb var således 2-1 til ÅFS.

Kampens sidste periode bød atter på gode chancer til ÅFS’erne og solidt forsvarsarbejde og målmandsspil i egen ende. Skarpheden var stadig ikke et ÅFS varemærke, og når man ikke kan score i modstanderens ende – ja, hvorfor så ikke gøre det i egen? Det er meget lettere… Diana Olesen var den uheldige ÅFS’er, der med blot få sekunder tilbage af et veludført undertalsspil kom til at skubbe bolden i eget net til stillingen 2-2. Hjemmeholdet kæmpede imidlertid ufortrødent videre og havde flere chancer for at afgøre kampen. Ikke mindst da Diana Olesen fik scoret, mens Esbjerg havde en afventede udvisning hængende over hovedet. Desværre vurderede dommerne, at Esbjerg havde haft bolden under kontrol inden og fløjtede derfor udvisning frem for mål. ÅFS var ikke i stand til at udnytte overtallet og kampens resultat forblev derved 2-2.

ÅFS pigerne spillede en rigtig god kamp og havde fortjent en bedre skæbne. Det var positivt at bemærke, at holdet for anden kamp i træk formåede at holde niveau kampen igennem. Forsvaret og Mai-Britt Pedersen i mål fungerede rigtig godt, og der er ikke meget at udsætte på de to mål, der blev lukket ind. Derimod kunne man godt ønske sig lidt mere koldblodighed foran modstanderens mål, så det ellers så glimrende angrebsspil også kan aflæses på måltavlen. I weekenden er der lagt op til endnu et spændende opgør på udebane mod AAB, der ligeledes bejler til ÅFS’ nuværende 3. plads i rækken. Her bliver der forhåbentlig rig lejlighed til at vise koldblodighed foran mål…

Se billeder fra kampen her: http://www.mettevuns.dk/floorball/

Skriv et svar