Bitter, bitter pille til 1.damerne

På papiret var der topopgør på programmet i damernes bedste række, da FC Outlaws lørdag kom på besøg i Århus. Opgørene mellem de to hold har de senere år imidlertid altid endt med sikre Outlaws sejre, så faren for endnu en ÅFS afklapsning lå i luften.

Alt var da også ved det gamle, da Outlaws efter blot to minutters spil bragte sig foran 1-0. En ærgerlig start, der heldigvis ikke rystede ÅFS’erne synderligt. De kom hurtigt tilbage i kampen, og i PP udlignende Mahlin Lantz stillingen – på oplæg fra Diana Olesen – på et bragende skud langt udefra. Outlaws lagde et højt tryk på hjemmeholdet, der dog oftest formåede at spille sig forbi presset, hvilket skabte flere farlige overtals situationer på Outlaws banehalvdel. Midt i perioden tog Marie Louise Tøttrup en lang tur med bolden op langs banden og lagde bolden ind til ÅFS skarpretteren, Henriette Pasgaard, der viste sig værdig til sit topscore-pandebånd. Hjemmeholdet kunne således gå til pausen med en 2-1 føring.

I 2. periode trak Outlaws sig længere tilbage på banen, og ÅFS havde sværere ved at spille sig igennem det mere kompakte Outlaws forsvar. Da ÅFS ligeledes stod kompakt var der kun enkelte muligheder i begge ender. I periodens sidste sekunder lykkedes det desværre Outlaws at straffe et sammentræf af dumme ÅFS fejl, og holdene gik til pause ved stillingen 2-2.

ÅFS pigerne fortsatte deres fremragende fight i 3. periode og spillede sig igen frem til flere store chancer. Outlaws slog imidlertid kontra 4 minutter før tid og bragte sig foran 3-2. ÅFS forsøgte til det sidste at få den udlignende scoring og fik også – endog i undertal – skabt et par chancer, der med lidt mere held i staven, kunne have givet det ellers så fortjente point. Men det fornødne held var ikke til stede, og Outlaws vandt endnu engang over ÅFS.

Det var selvfølgelig en enorm skuffet flok ÅFS’ere, der gik fra banen. Alle havde spillet en fantastisk kamp, og holdet holdt niveau i næsten samtlige 60 minutter. De få udfald der var benyttede Outlaws sig kynisk af, og deri lå forskellen på de to hold i lørdags. Outlaws straffede hver en ÅFS fejl hårdt, mens ÅFS endnu ikke har samme kynisme foran modstanderens mål. Men der var SÅ mange gode takter at tage med videre, og forhåbentlig fortager skuffelsens tåger sig, så holdet kan holde fast i de mere end lovende takter fra Outlaws kampen.

Skriv et svar