Bitter pille at sluge!!

Onsdag var foreløbig kulmination på et indtil nu flot VM i Frederikshavn. Finland mødte Sverige og Danmark kunne sensationelt spille sig i VM-semifinalen. ÅFS' udsendte var til naturligvis til stede:

Trillende i den lille blå polo mødes jeg allerede ved ankomsten til Arenaen af et fantastisk syn. I jakkesæt med fremskudt bryst og store armbevægelser står vores W.Ehmsen og bliver interviewet af DR til lørdagens VM-reportage 18.55 på DR1. Hr. Enevold Ehmsen bliver kun kort distraheret da poloens horn gjalder ud i den tynde havluft inden han koncentreret fortsætter den fine promotion af sporten.

I Arena A er Finland-Sverige allerede igang. Forrygende….JEG GENTAGER: FORRYGENDE!! Damefloorball i et tempo hvor selv Sune og Lovén ville have tabt både næse og mund…hvis de altså havde fået lov for kæresten. Der præsenteres slagskud fra midten, luftdriblinger, vilde tacklinger, SUVERÆNT målmandsspil og kønne ansigter i hobetal. Den udsendte er et øjeblik i ren ekstase da en finne laver den vildeste zorro-finte. Desværre preller skudet af på stolpen men finnerne vinder alligevel 2-1.

Frem mod Danmarks kamp står den på pomfritter og det laveste led i den vestlige verdens fødekæde: Grill-kyllingen. Ingen kulinarisk oplevelse men i godt selskab med de 8 tilrejsende ÅFS-tifosis glider alt ned og ÅFS er klar til kamp.

Omkring 700 tilskuere følger denne aften Danmark-Letland og med et par trommer og en snes ufatteligt støjende tudehorn er der god stemning under hele kampen. Danmark kommer bedst fra start og kommer foran 1-0 i overtal ved én af dagens bedste danske: Annika Bengtsson. I den anden ende er der sjældent brug for Anette men de få gange letterne nærmer sig DK's mål er hun en solid sidste skanse.

I næste periode øger letterne tempoet. Som etableret A-nation synes de at have et ekstra gear og hver gang DK forsøger at følge tempoet fremprovokeres personlige fejl. Letterne udligner naturligvis og det danske korthus vakler et øjeblik. Med Ms. Kjeldgaard i målet er man dog rimeligt rolig og i den anden ende fremtryller Karen Vester pludselig ud af ingenting en slagskudsscoring fra midten. Kort efter leverer danskerne kampens detalje da 4 præcise førstegangspasninger helt nede fra egne backer spiller “Bette-B” fuldstændig fri foran letternes mål og stensikkert 3-1!

Status inden sidste periode: Letterne skal score 3 gange for at kvalificere sig til semifinalen. En ro sænker sig over Arenaen…semifinalen synes sikret. Mon ikke tankerne er de samme blandt de danske spillere? En stensikker opskrift på katastrofe…og galt går det. Allerede efter ét minut reducerer letterne første gang og med to fejlafleveringer op i midten af banen er de pludselig foran 4-3. Kæmpe chancer bliver samtidig brændt foran letternes mål og frustrationer og kaos hersker på den danske bænk. ALT ER GÅET GALT! Letterne scorer til sidst til kampens resultat 5-3. Som et lille plaster til Anette bliver hun kårets som kampens bedste men alligevel er skuffelsen enorm.

Efter kampen hænger sorte skyer over hal A. Tårerne får frit løb hos enkelte spillere mens andre blot går skuffet i omklædningen. Den udsendte er naturligvis også ramt: Trænerbænkens svingdørstaktik som tidligere har givet så fine resultater kostede denne aften. Samtidig blev personlige fejl dyre på en aften hvor DK sagtens kunne have spillet sig hele vejen.

Der er dog lægeligt råd for alt…også denne aften: Efter 200 g hvid chokolade og ½ L belgisk øl falder reporteren endelig til ro. Prøv det piger og se så at komme op på hesten igen. En 5.plads er også noget at spille for!

Skriv et svar