Brønderslev besejret.

Smal hjemmesejr.

Århus FK – Brønderslev HotShots FC (Elitedivision vest damer), 1-0.

Målscorer for ÅFK: Hanne M. Pedersen

Efter herrernes kamp tog ÅFKs damer imod Brønderslev. Der skulle rettes op på sidste weekends lidt svage sæsondebut. Det blev der da også resultatmæssigt. Kampen blev nemlig afgjort på et enkelt mål af Hanne Pedersen.

Med sejren ligger ÅFK på 2. pladsen i den kun 5 hold store pulje. Det ser ud til, at AaB efter 2 kampe med 0 point og 3-18 i målscore bliver rækkens bundprop.

Modsat er det umiddelbart svært at spå om hvilke hold, der kommer til at toppe puljen. Dog vil vi tillade os at udnævne ÅFK til favoritter i kraft af den stærke trup. Blot mangler spillerne endnu den sidste skarphed i angrebet.

Stærke defensiver.

Det blev akkurat lige så spændende en kamp, som alting pegede på før opgøret startede.

Men ÅFK trak det længste strå i en kamp, der mest af alt var præget af ineffektivt angrebspil og meget stærke defensiver fra begge hold. Den opmærksomme læser vil straks se en sammenhæng mellem denne konklusion og kampens resultat.

Udover at stå stærkt i forsvaret havde begge holdenes målmænd mange redninger, og især ÅFK kan takke Tanja Christiansen for ved flere lejligheder at være en meget sikker sidste skanse.

1. periode startede nervøst og begge hold præsterede en del tekniske fejl, men efterhånden som perioden skred frem begyndte især ÅFK at få spillet til at glide bedre.

Brønderslev var gennem hele kampen mest fokuseret på at få bolden smidt ud af forsvarszonen, helst en lang bold op til de hårdt slidende wings, der effektivt blev stoppet gang på gang. Her må vi fremhæve Astrid Christensen for en meget solid indsats. ÅFK havde gennem perioden problemer med at få holdets backs frem på banen til gode afslutninger. Der blev skudt nogle gange fra midten, men desværre var der ingen grønne til at samle riposten op foran mål.

2. periode var en temmelig rodet affære, hvor ÅFK slap grebet en smule i starten og Brønderslev kom til en par fornuftige afslutninger. Halvvejs i perioden tabte Brønderslev pusten og ÅFK fik pasningsspillet til at køre bedre. Det resulterede i 2 afslutninger på højre stolpe, men tættere kom ÅFK ikke på i den periode.

3. periode blev betydeligt mere interessant end de to forrige. Efter 8 minutters spil lykkedes det for Hanne Pedersen at score et rigtigt energimål. Inkognito afleverede bolden ind foran mål til Hanne P., der i tredje forsøg fik ram på bolden.

Brønderslev appellerede for høj stav, og til det må vi sige: “!!!” På dette tidspunkt begyndte alvoren at gå op for Brønderslevs trænerbænk, og de begyndte højlydt at kommentere alle dommernes dispositioner. Det smittede af på deres hold, idet pigerne på banen også begyndte at brokke sig. Det kostede en udvisning ca. 5 min. før tid. Desværre fik ÅFK's Mette Kofoed bolden i hovedet umiddelbart bagefter, og dermed også en to minutters udvisning.

Helt til slut fik ÅFK endnu en udvisning, men på det tidspunkt havde Brønderslev tabt pusten, og de evnede ikke at presse ÅFK i kampens sidste fase.

Sejren var fortjent, og det eneste man kan ærgre sig over, var at den ikke blev større. For så vidt var sejren aldrig i fare. Når først ÅFK får justeret sigtekornet rigtigt fremme på banen, vil holdet blive meget svært at stoppe.

Skriv et svar