Bronzemedaljerne sikkert i hus

I to DM semifinaler skulle ÅFS forsøge at gøre det umulige; slå de forsvarende Danmarks mestre fra Frederikshavn Bulldogs. Bulldogs havde vundet de 3 tidligere opgør i sæsonen mod ÅFS med samlet 37-4 og alt andet end sikkert nordjysk avancement ville være en kæmpe overraskelse.

1.kamp i Århus endte da også med en overbevisende Bulldogs sejr på 8-0. 1.periode var det positive indslag set med hjemmeholdets øjne. Her havde ÅFS godt tag i gæsterne og held til at slå Bulldogs kombinationerne i stykker. Kun en enkelt gang glippede koncentrationen men her slog Bulldogs med stor selvfølge til og scorede periodens eneste mål. Fra 2.periodes start skruede gæsterne op for tempoet og ÅFS begyndte ganske naturligt at lave fejl. Samtidig leverede Bulldogs spillerne afslutninger af meget høj klasse og scorede 7 gange yderligere. ÅFS kunne glæde sig over at tilspille sig mange og store chancer men afsluttede alt for svagt til at passere en velspillende Bulldogs-keeper.

2.kamp i Frederikshavn endte også med en overbevisende 9-1 sejr til Bulldogs. Bulldogs begyndte som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran 3-0 inden ÅFS langsomt fik kæmpet sig ind i kampen. Det blev i slutningen af perioden til enkelte gode chancer og her slog Thea Henriksen til med seriens eneste ÅFS-reducering. I de sidste to perioder fik Bulldogs dog lukket kampen godt og grundigt ned med to gange 3-0. Kampen igennem viste ÅFS i perioder positive takter og skabte en del chancer og havde samtidig defensivt godt fat i hjemmeholdet. Alligevel var Bulldogs bare klasser bedre og udnyttede bare med stor sikkerhed de chancer de spillede sig frem til.

Status efter sæsonen blev således bronzemedaljer, helt sikkert noget nær det optimale resultat især set i lyset af de mange spillerfrafald sammenlignet med sidste sæson. Alligevel blev de spillemæssige ambitioner for sæsonen ikke indfriet hvilket semifinalenederlaget til Bulldogs udstillede. Opspilsproblemer og alvorlige koks i forsvaret kostede mange nemme mål og kombineret med uskarphed foran kassen fratog det ÅFS chancen for at skabe en smule spænding om finalepladsen.

Skriv et svar