Bylden der bristede!

Lørdag var der dømt bund-gyser i Sunds Hallen, da ÅFS gæstede Midtjylland Patriots. Skulle ÅFS bevare kontakten til Midtjylland og Outlaws i kampen om slutspilspladser var sejr et minimumskrav. Det var derfor en flok tændte århusianere, der stillede klar til kamp.

I første periode blev det hurtigt klart, at midtjyderne syntes mest tynget af kampens vigtighed. ÅFS satte sig på spillet, og kom samtidig frem til pæne chancer. Midtjyderne halsede et par meter efter og løb derfor ind i en stribe udvisninger. I 5 mod 3 kunne Johan Dubbelmann (ass. Anders Rognerud) iskoldt gøre det til 1-0 efter 8 min. Kort efter fik midtjyderne imidlertid udlignet på en løs bold foran mål. ÅFS kæmpede dog ufortrødent videre og 1½ minut før periodepause kunne dagens fødselsdagsbarn Martin Lind (ass. Anders Rognerud) gøre det til 2-1. Desværre løb århusianerne ind i nok en kold spand vand da det kun 20 sekunder før pausen blev 2-2 på en løs returbold. Stillingen var således 2-2 efter første periode, et noget misvisende resultat efter spil og chancer men nok engang var de heldet og de løse bolde ikke med ÅFS.

Fra 2. periodes start kom Patriots meget bedre med. De forcheckede aggressivt og satsede alt i tacklingerne bl.a. da Anders Jensen modtog en cross-checking i ryggen ligesom han skulle prikke en bold de sidste 20 cm over stregen. Efter århusianernes mening straffe men fløjten forblev tavs. I stedet kom midtjyderne foran 3-2, da et slagskud fra midten hoppede over bagpoten på en ellers meget velspillende Kaj Jensen. Efterfølgende overlevede ÅFS et længere undertal inden Anders Jensen (ass. Martin Lind) kunne hamre en returbold i kassen til pausestillingen 3-3.

Sidste periode bølgede meget frem og tilbage. Midtjylland var spilstyrende, mens ÅFS havde de største chancer på giftige kontraløb. Netop på et fast-break kunne Anders Rognerud gøre det til 4-3 til ÅFS. Efterfølgende bredte frustrationerne sig hos de unge Patriots spillere. Midtjyderne formåede sjældent at blive rigtigt farlige og kampen syntes i århusianernes hænder. Som så mange gange før blev ÅFS desværre ramt af strid modvind. Bag Århus-målet hamrede en Patriotsspiller nærmest i frustration ned i bolden som sprang tilfældigt ind foran, ramte Rognerud på benet og trillede i mål.
Kampen ud flød kombinationerne pludselig for midtjyderne. De kom frem til flere pæne chancer men Kaj i målet holdt stand. I den anden ende formåede ÅFS kun at løbe enkelte kontraer som dog alle blev stoppet mere eller mindre regelmenteret. Derfor skulle der en dødbold til før århusianerne igen blev farlige. I tiden 18.13 fik ÅFS et frislag foran modstandernes mål. Dagens bedste ÅFS'er Anders Rognerud kunne på oplæg fra Jesper Bertelsen derefter udføre dagens smukkeste detalje da han på en “backsniper” snød hele den midtjyske mur og samtlige tilskuere i hallen. 5-4 til ÅFS. Kampen ud formåede midtjyderne ikke at komme tættere på og endelig kunne jublen bryde løs.

Sejren var en enorm forløsning. Over hele kampen var det ikke et ufortjent resultat, men med midtjydernes flotte afslutning kunne de ligeså vel have snuppet begge point.
ÅFS var igen tynget af et bundholds uheld og alligevel lykkedes det via høj moral til sidst at hive sejren hjem. Holdet fortjener i særdeleshed ros for kampen igennem at holde sig fra hævnakter og protester og istedet koncentrere sig om eget spil.
Forud venter nu en tiltrængt vinterpause inden endnu min. 6 point skal hentes så slutspilspladsen kan komme i hus.

Skriv et svar