Cruisecontrol i den sidste kamp i mellemspillet

Lørdag skulle damerne møde AaB, som var den sidste kamp i dette års mellemspil. En kamp, som ved mellemspillet start, var lagt op til den kunne blive den afgørende kamp på placeringerne til slutspillet. Desværre var dette ikke tilfældet. ÅFK havde sikret sig 1. pladsen i sidste kamp, og AaB kunne ikke nå 2. pladsen, så det blev derfor en kamp uden resultatmæssig betydning. Dog er det en kamp om det mentale overtag, da modstanderen i en evt. semifinale kan blive netop AaB.

Kampen byder på et ok tempo fra start, og med knap to minutter inde i 1. periode kommer den første udvisning til AaB, som har for mange spillere på banen. Et powerplay til ÅFK byder på mange fine chancer, men Sara Lund har en af de dage i AaB målet, hvor man skal bruge mange chancer for at score på hende. Derfor ingen mål i PP. ÅFK får heller ikke scoret i resten af perioden, men det gør AaB.. Dog i eget mål. Dette sker kort før tid, og dermed kan ÅFK gå til pause med en føring på 1-0.

Vi skal også et godt stykke ind i 2. periode før ÅFK kommer på måltavlen igen.. Denne gang var det fra egen stav, da Filippa alene øger føringen til 2-0. ÅFK sidder på det meste af spillet, og AaB kommer sjældent frem til det store. Dette skaber sikkert lidt frustration, og AaB tager en udvisning for hårdt spil. Denne gang giver det pote for ÅFK i powerplay, da K spiller Jasmin fri på kanten, som sætter den sikkert ind i målet til 3-0. Godt 2 minutter efter halter ÅFK’erne lidt efter i forsvaret, og det straffer AaB med det samme på en frispilning i slottet, som er flot banket ind bag Yessica, som er uden chance. Dermed en pausestilling på 3-1.

AaB har endnu en gang svært ved at følge med ÅFK’ernes hurtige opspil, hvilket giver dem endnu en udvisning. Denne gang for ukorrekt skub knap 2 min. inde i 3. periode.. Desværre holder AaB’erne pigerne fra fadet trods gode muligheder, og PP’et bliver målløst. Vi skal knap halvvejs inde i 3. periode før der sker noget på måltavlen igen. Endnu engang er det Filippa, som er på spil, da hun scorer til 4-1 på en assist af Nico. ÅFK virker lidt til at sætte farten ned, og lader AaB’erne kommer tættere på. Det resulterer i to hurtige scoringer på under 1 minut fra AaB’ernes side. Og dermed står der pludselig 4-3 med bare 5 minutter tilbage af 3. periode.

Det ville den tidligere AaB-duo dog hurtigt rette op på. Knap 30 sek. er der gået på uret før Stinne får spillet Nico fri i slottet, der yderligt placerer bolden bag Sara Lund til stillingen 5-3. AaB’erne får muligheden i powerplay med 3 minutter igen, da Carsten vist kom til at hviske noget til dommeren efter et par tvivlsomme aktioner 😉 Dette PP får de ikke udnyttet, da ÅFK får lukket fint af, men med 23 sekunder tilbage af kampen kommer AaB dog alligevel på tavlen til stillingen 5-4. Der sker ikke mere i denne periode, og kampen ender dermed 5-4.

Alt i alt en kamp, hvor ÅFK kørte lidt på cruise control, og aldrig kom helt op i gear. En kamp, som gav mulighed for at teste nogle taktiske ting, samt lidt rotationer i kæderne, hvilket gav flere positive ting at tage med videre.

Næste kamp betyder slutspil. Endelig er det her, det slutspil, som hele sæsonen har varmet op til. Damerne møder Vanløse, og drager allerede på lørdag afsted mod Øen til den første kvartfinalekamp.

MVP gik fortjent til Thaarup, som bare var her der og alle vejene. Den sikre oprydder i forsvaret, og skytten i angrebet, som af flere omgange fik testet AaB-keeperen.

Point:
Filippa 2+0
Nico 1+1
Jasmin: 1+0
K: 0+1
Stinne: 0+1
Selvmål af AaB

#66