Dame liga: Nederlag i første kvartfinaleopgør

ÅFK’s første slutspilskamp blev afviklet i weekenden mod det sjællandske hold, Rødovre.

Efter en hel sæson hvor holdene ikke har haft et enkelt opgør, var der uvished over hvad modstanderen ville stille op med.
Det var hjemmeholdet der kom bedst fra start. Godt 10 minutter inde i 1. periode, bryder Kristine Sørensen bolden fra modstanderens forsvar og sætter en kontra igang, som bringer ÅFK foran til 1-0. Resten af første periode fortsætter med rig boldbesiddelse fra hjemmeholdet samt en god håndfuld mål-chancer. Dog ender 1. periode 1-0 trods en overtalssituation til ÅFK i slutningen af perioden.

Kort inde i 2. periode er det udeholdets tur til et powerplay, som resulterer i en reducering. Perioden bølger frem og tilbage og ÅFK får ikke det samme flow igang i kampen, som de havde i 1. periode. Der bliver blokeret og brudt en del bolde fra begge hold. Men en uopmærksom ÅFK-defensiv bliver hurtigt straffet og Rødovre bringer sig foran 1-2.

I 3. periode finder ÅFK deres foretrukne spil frem igen, men et kompakt Rødovre hold afholder hjemmeholdet fra at få bolden i nettet. I stedet bliver en fejlpasning opsnappet til en kontra og hurtigt lavet om til en 1-3 føring til udeholdet.
Kort efter tager ÅFK en time-out og får omrokeret i kæderne. Dette skulle vise sig, at give pote og godt et halvt minut efter, lægger Anne-Sofie Thaarup et skud på mål, som Stinne Jørgensen retter af med baghånden og reducerer til 2-3. Med godt og vel en halv periode igen, trækker Rødovre deres 3. udvisning og hjemmeholdet ser sin chance til en udligning. Trods utallige skud på stolpe, blokeringer fra Rødovre og skarpe redninger af udeholdets målmand, ville bolden ikke gå i mål. Dermed ender kampen 2-3 til Rødovre.

ÅFK skal vinde de 2 næste kampe i kvartfinaleserien, som spilles i Rødovre den 14/3 og eventuelt den 15/3.