Dameholdet, der blev væk.

Som nogen af jer måske allerede har set, er der på Benløses hjemmeside en artikel om Schweizernes forventninger til det danske damelandshold ved B-VM. Artiklen kan læses her: http://www.bfc-floorball.dk/artikel.asp?mode=show&id=97

For dem, som ikke kan eller vil læse den tyske udgave af artiklen følger der nedenfor en helt og aldeles uautoriseret dansk oversættelse af den. God læselyst. Bemærk især, hvad der bliver udeladt.

Danmark
Det fjerde skandinaviske hold, Danmark, er det eneste, som deltager i B-VM. I flere år har det danske forbund forsøgt også at få dameholdet op i A-gruppen. Indtil videre uden held. Ved VM i Riga i 2001 var holdet med helt fremme i konkurrencen om en plads i solen, dvs. B-finalen. Til sidst rakte det igen ikke. Men nu har danskerne igen målet i sigte – oprykningen. Russerne er væk og østrigerne er utvivlsomt til at slå. Chancerne ser gode ude for Jack Vests hold. Floorball-underviseren vil med sine spillere sætte alt ind på at gøre VM i Schweiz til et godt minde.

Nøglespillerne
I modsætning til svenskerne, finnerne og også nordmændene er de danske spillere næsten ukendte på floorball-scenen. Dette vil blive ændret til maj. Unge spillere som Sandie Bagge, Pernile Aagaard og Louise Bockhoff, men også mere rutinerede som Stine Jensen, Diana Olesen og Jane Stubben kan gøre forskellen. De var alle med i Riga i 2001 og stiller sig nu i positur igen.

Floorball i Danmark
Floorball hører ikke til de store sportsgrene i Danmark. Det kan ikke undre, at danskerne for tiden ikke kan opnå samme publikumsinteresse som i Sverige og Finland. Damernes elitedivision er som i Sverige inddelt i to grupper. De dominerende hold i vest er for tiden Outlaws FFK Floorball og Frederikshavn. I øst lader Hafnia og Jægerspris endnu ikke til at have nogen modstandere. Disse fire hold kommer nok også til at afgøre titlen imellem sig. I Danmark er der i alt knap 70 klubber og lidt over 2000 spillere.

Prognose for VM
Danmark spiller i gruppe 2 mod Singapore, Ungarn, Australien og VM-debutant Italien. En svær gruppe. Målet for Danmark må være semifinalen. Kampene mod Singapore, Australien og Italien vil unægteligt vise vejen.

Skriv et svar