Damerne er i DM finalen

Kamp 1: Rødovre – ÅFK, part 2, 29/3-14:
Med en sikker sejr på hjemmebane på 6-1 lignende det på papiret en overkommelig opgave for et fuldtalligt og opsat ÅFK hold. Da Rødovre samtidig lod til at mangle et par af deres store profiler kunne man som ÅFK'er måske have været fristet til at tænke, at den klarer vi let…

Om det var det, der gjorde sig gældende, skal forblive usagt. I hvert fald var det fra kampens start en underlig halvhjertet indsats fra århusianernes side. De sad på spillet og dominerede, og spillede sig også relativt let til de fornødne chancer, men scoringerne kom ikke. Holdet var ikke i nærheden af det tempo, der stille kvalte Rødovre for en uge siden. ÅFK fik dog bragt sig i førersædet – meget sigende på et soloraid fra anfører Mia Østerhaug Linde, der drev gennem Rødovre geledderne og sikkert satte målet til 0-1. Så var alt som det skulle være, men ak: pludselig fik Rødovre vredet ÅFK forsvaret helt skævt og en pasning ind foran mål blev forvaltet vel til pausestillingen 1-1.

Det blev ikke meget bedre i 2. periode. Rødovre stod solidt, tog fra – ikke mindst på keeperposten – og løb kontra, når chancen bød sig. Det var netop, hvad der skete godt halvvejs i perioden, hvor ÅFK boldovertaget pludselig blev brudt, og Rødovre løb mod mål og trods en ÅFK nødbremse fortsatte togtet og scoringen blev sat til 2-1. Kort efter blev udeholdet endog ramt af en udvisning, og det var op ad bakke. Undertallet stod imidlertid rigtig godt, og det var som om, at ÅFK var ved at finde takterne fra kamp 1. Markeringerne sad tættere, pasningerne lå bedre og afslutningerne var klogere, men det blev ved 2-1 til Rødovre.

ÅFK kæmpede videre med sig selv og Rødovre i 3. De gode takter fra 2. periode forsvandt stille og roligt, og selv et powerplay kunne ikke ændre ved stillingen. Da Rødovre midt i perioden trak en afslutning fra den allerhøjeste skuffe ud af ærmet – den skuffe som også kun få herrerspillere vil kunne nå – gik gassen mere eller mindre af ballonen: fra midten af banen bankede Anja Clausen en bold i luften helt – altså HELT – op i krydset, uden chance for forsvar og keeper. Ikke andet at gøre at bukke sig i støvet og klappe. ÅFK forsøgte sig med en sidste satsning ved at gå på fuldt hold og lægge højt pres på Rødovre. Det blev til chancer hist og her, men resultatet blev der ikke pillet ved: 3-1 til Rødovre og en afgørende kamp om DM-finalepladsen søndag, var en realitet!

Point og straf:
Mia Østerhaug Linde: 1+0
Thea Ehmsen: 2 min

Kamp 2: Rødovre – ÅFK, part 3, søndag d. 30/3-14:
Weekendens 2. kamp startede for ÅFK’ernes vedkommende i det øjeblik den første endte. Først gik indsatsen på at få samlet holdet og genvundet troen på egne evner samt samlet de spillere op, som frustrerede blot havde kunne se til fra bænken størstedelen af kampen. Dernæst stod det på fysisk genrejsning i form af hurtige kulhydrater og drikke. Som altid leverede holdleder Anne Skov her en uvurderlig indsats. Alle de praktiske ting med aftensmad og overnatning var der lagt en plan for, og det kom der hurtig helt styr på, så spillerne kunne koncentrere sig om at slappe af, spise og gøre sig klar til morgendagens udfordringer.

Det var de samme spillere (med undtagelse af Jeanette Hyttel, som desværre måtte tage hjem lørdag), der løb på banen søndag i Gl. Valbyhallen, og alligevel bare et helt andet hold. Fra kampens start var der en anden ild i øjnene og fysik i nærkampene. Dominansen var den samme, men tempoet et andet. Chancerne var der igen nok af med bl.a. 2 skud på stolperne indenfor de første 5 minutter. Et minut efter var der fløjtet straffe til ÅFK, og holdets mest træfsikre i den disciplin, Tina Quist, blev sat til at tage det. Desværre blev hendes forsøg reddet. Det efterfølgende powerplay kastede heller ikke mål af sig, og kampen skulle helt hen i periodens sidste minut førend ÅFK endelig bragte sig foran. Mia fandt Jasmin Damm, der fra midten af Rødovre zonen sendte en helt flad afslutning ind ved fjerneste stolpe. 0-1 efter 1. periode.

ÅFK fortsatte de gode takter fra 1. periode og allerede efter knapt 2 minutters spil vred Marie Louise Tøttrup sig fri af 2 markeringer og scorede ved korteste stolpe til 0-2. Rødovre trak en udvisning kort efter og i powerplay – det 8. af slagsen i opgørerne – udnyttede ÅFK endelig muligheden, da Marie Louise fandt en helt fri Andrea Fischel foran mål, der tog sig god tid – i nogens øjne lidt for god tid:) – til at sætte bolden sikkert i nettet til 0-3. Det så rigtig, rigtig godt ud med ÅFK øjne. Der blev spillet klogt og tålmodigt med kun ganske få fejl, og det brændte flere gange alvorligt på i Rødovres ende. Bedst som det gik, trak hjemmeholdet en kontrascoring op af hatten – med en vanvittig flot assist fra Rødovre keeper, Camilla Bjerregaard. En smule usikkerhed meldte sig i ÅFK rækkerne, og Rødovre lagde lidt tryk på, men ÅFK fik afværget, og ro og sikkerhed indfandt sig atter i spillet. Med 1-3 ved overgangen til 3. periode havde ÅFK et godt men langt fra sikkert udgangspunkt.

Rødovre forsøgte sig med et lidt højere pres, men det blev aldrig for alvor farligt. Omvendt knoklede ÅFK på for at få målet, der mere eller mindre ville lukke kampen. Det kom midtvejs, da ÅFK, der åbenbart havde fået smag for powerplay scoringerne, udnyttede overtalssituationen: Mette Faurholt spillede på tværs til Jasmin, der bankede bolden helt op i krydset – præcis som Quist havde drømt og forudsagt. Ergo: hendes fortjeneste! Rødovre forsøgte mod slutningen af kampen at mobilisere et comeback og trak keeperen. Det gav et par chancer, men ÅFK forsvaret og Anne Bruun lukkede af. I stedet fik ÅFK en gratis chance for at cementere sejren på straffe. Marie Louise kunne uden pres på skulderene omsætte chancen til mål, sejren var sikkert, DM-finalepladsen i hus og jublen kunne bryde løs.

Det var en helstøbt holdindsats, der udløste sejren i sidste ende. Hvad holdet manglende i vilje og indstilling lørdag, var toptunet søndag og alle mand bakkede op. Det var en forløsning af rang at sikre sig pladsen i finalen for første gang i klubbens historie, efter en hård sæson med mange op- og nedture.

Nu ser holdet frem til finalen den 12. april i Helsinge, hvor modstanderen hedder Frederikshavn Black-hawks. Nu gælder det guldet!

Klubben lejer en bus til finaledagen og alle der er interesseret i at deltage i festen kan læse mere her: https://www.facebook.com/events/1434797586761844/?ref_newsfeed_story_type=regular eller kontakte Tina Quist eller Jens Ørhøj.

WOM: Marie Louise Tøttrup

Point og straf:
Marie Louise Tøttrup: 2+1
Jasmin Damm: 2+0
Andrea Fischel: 1+0
Mia Østerhaug Linde: 0+1
Mette Faurholt: 0+1
Nicoline Pihl: 2 min.

Skriv et svar